Училище партньор на Заедно в час организира конференция за споделяне на добри практики по английски език

ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, с. Челопеч – училище партньор на Заедно в час в района на Средногорието, проведе конференция за представяне на добри практики при преподаването на английски език. Конференцията, която се състоя на 27.06.2017 в читалище „Христо Смирненски“, гр. Златица, е част от финалните събития по международния проект Let us speak по програма Еразъм +. Активна роля в изпълнението на проекта и конференцията имаха учители по програма Заедно в час от училището: Александър Иванов (випуск 2014-2016), Сабрина Трад (випуск 2016-2018) и Йордан Ходжев (випуск 2014-2016).

На конференцията в Златица присъстваха повече от 30 учители по английски език от региона, София област и заинтересовани колеги от цялата страна, сред които и много настоящи участници по програма Заедно в час.

Събитието включваше презентация на проекта и неговите дейности, както и две практически работилници за споделяне на добри практики. Ученици от пети клас на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ също се включиха с публична реч на английски език, с която въведоха гостите в дейностите и атмосферата на проекта.

Сабрина Трад, учител по история в училището в с. Челопеч и участник по програма Заедно в час беше ръководител на една от двете работилници за деня.

Официални гости на конференцията на 27 юни бяха началникът на РУО – София област, Христо Андреев и старши експертът по квалификациите Йоана Чалъкова, както и представители на фондация “Америка за България”.

Основен фокус на проекта Let us speak („Хайде да говорим“) е усъвършенстване на говоримото усвояване на английския език до ниво А2. Сред основните заложени цели на дейностите са подобряване на комуникационните умения на учениците на английски език, намаляване на страха от говорене чрез тиймбилдинг игри, използването на иновативни, интератрактивни и мотивиращи дейности в класната стая и създаване на образователни материали за тестване на учениците за ниво A2.

Проектът е с продължителност от 2 години (2015-2017г.), като включените партньори са училища от малки населени места от четири държави – Тринец (Чехия), Берхишешщи (Румъния), Нигде (Турция) и Челопеч (България).

От ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ по проекта работят директорката на училището Весислава Панджерова, преподавателката Александра Илиева, както и участниците по програма Заедно в час. Включените ученици в проекта са близо 50.

Дългогодишни регионални партньори на Заедно в час в Средногорието са Дънди Прешъс Металс и Аурубис България, които подкрепят работата на учителите по програмата за равен достъп до качествено образование.

"Заедно в час" подготвя способни хора да бъдат мотивиращи учители, за да може всяко дете в България да има достъп до качествено образование.

Стани част от вдъхновяващите учители, които променят света на учениците си

дни
часа
минути