19 април | 18:30

Webinar: Коучинг в училище - 3 доказани стратегии за всеки учител, ментор и директор

Колко често се сменят учителите в едно училище? Колко от начинаещите учители остават в образователната система дългосрочно? Ако искате да разберете какво е характерно за начинаещите учители, какви са техните нужди и как да ги подкрепите в този период, този уебинар е точно за вас!

По време на уебинара ще научите

Принципи на коучинга

Как успешно да коучвате даден човек, а не проблемът му, развивайки него и уменията му за рефлексия.

Активно/осъзнато слушане

Как да сме активни и осъзнати слушатели и да използваме това в наша полза при работата с учители и ученици.

Коуичнг изречения

Разберете кои са тези изречения и фрази, които ще ви помогнат да изкарате най-доброто от всеки учител и ученик.

Защо коучингът е ключов за всеки учител

Според Световната банка едва около 10% от новоназначените учители в страната остават дългосрочно в образователната система. Повече от половината напускат още след първата си година в училище. Най-критична е втората година – след нея си тръгват средно 60% от тези, които са се задържали там до този момент.

Коучингът е инструмент, който може да подкрепи всеки учител, за да се справи в трудните моменти и да се чувства удовлетворен и успешен. 

Програма и основни акценти

Кои са водещите

Десислава Стоянова

МЕНИДЖЪР "ПОДКРЕПА НА УЧИТЕЛИ"

Деси е мениджър “Подкрепа на учители” в “Заедно в час”. Преди това от 2016 до 2019 г. е координатор „Обучение и подкрепа на учители“. През 2015 година завършва участието си в програмата на Заедно в час, като работи две година като учител по география в 102 ОУ „Панайот Волов“ в София, където преподава на ученици от пети до осми клас. Тя вярва, че всяко дете заслужава качествено образование и достъп до възможности и това я мотивира ежедневно в работата й. За нея да види израстването на учениците и превръщането им в отговорни млади хора е най-вълнуващото преживяване. Десислава има бакалавърска степен по география и магистърска по регионално развитие и управление. Десислава вярва, че образованието е ключът към промяната и по-доброто бъдеще.

Марин Маринов

КООРДИНАТОР “ПОДКРЕПА НА УЧИТЕЛИ”

Марин е координатор “Подкрепа на учители” през през първата им година в програма “Нов път в преподаването” на “Заедно в час” от 2020 г. Преди това две години преподава в ОбУ “Христо Ботев” – с. Дълго поле като участник в програмата. През това време той е учител ЦОУД и Бизнес комуникации. Марин силно вярва, че положителната промяна в образователната система се осъществява, чрез целенасочени и конкретни стъпки, които да подкрепят всяко дете да развва потенциала си. В свободното си време обича да чете, снима, рисува и да е сред природата. Марин има интереси в областта на уеб програмирането, фотографията, психологията и коуичнга. Марин има магистърски степени по Индустриален мениджмънт в СА “Д. А. Ценов” – Свищов и НУП в ПУ “Паисий Хилендарски”.

Споделете с колеги

Събитието ще се проведе на 19 април от 18:30 часа. Подходящо е за учители, директори, училищни психолози и родители. Споделете с колеги и приятели.

Facebook
LinkedIn

Още статии по темата за коучинга и менторството

Регистрирай се за уебинара

  • Достъп до уебинара
  • Презентация с практични идеи
  • Възможност за задаване на въпроси
  • Допълнителни ресурси и материали
  • Възможност да разбереше за програма "Нов път в преподаването"
БЕЗПЛАТНО