Кой подкрепя учителите?

Всеки учител има нужда от подкрепа, особено в първите си стъпки в класната стая. Тази важна роля и отговорна задача в “Заедно в час” поемат координаторите “Обучение и подкрепа на учители”.

По време на преподаването в училище всеки участник в програмата на „Заедно в час“ работи с координатор от екипа на организацията, който има опит като учител и го подкрепя през двете години.

Какво прави координаторът?

  • Координаторът посещава учебни часове, провежда месечни срещи, дава обратна връзка и насоки, за да може преподавателят да подобрява своята работа.
  • Помага на участника да идентифицира положителните промени в класната стая и областите за подобрение, оказва помощ при изработване на учебни планове и годишни разпределения.
  • Подкрепя учителя и за бъдещото му кариерно развитие, като му помага да определи професионалните си интереси и възможности за надграждащи обучения и квалификации.

Как изглежда това на практика – вижте във видеото. То разказва историята на Антон, втора година учител в с. Дерманци, и неговия координатор Златина.

Научете повече какво получавате като част от програмата на “Заедно в час” и кандидатствайте за учител още сега.

сътрудник "Маркетинг и комуникации" в "Заедно в час"

Стани част от вдъхновяващите учители, които променят света на учениците си

дни
часа
минути