Удължаваме крайния срок за програма “Учим заедно” до 7 ноември

Училищата могат да подават проектни предложения за преодоляване на последствията от пандемията и да получат финансиране за реализирането им през следващата година

Удължаваме крайния срок за подаване на проектни предложения за програма “Учим заедно” с една седмица – до 7 ноември. Кандидатстването става през формуляр на сайта zaednovchas.bg/uchim-zaedno/, а максималният размер на финансиране за одобрен проект е до 50 000 лв. 

Целта на програмата е да стимулира училищата да предложат и приложат работещи решения, които допринасят за наваксване на пропуските от пандемията в знанията и уменията на учениците в България. 

“В петък училищата в цялата страна отново са в режим на дистанционно обучение заради вируса. Именно затова удължаваме срока за подаване на проекти. Искаме да дадем повече време на училищата първо да се погрижат за учениците и ефективното преминаване в обучение от разстояние, а след това да подадат своите проекти в програмата, без да са притиснати от времето.”, споделя Мариян Ранков, ръководител “Образователни проекти” във фондация “Заедно в час”.

Мариян Ранков

За програма “Учим заедно” могат да кандидатстват държавни и общински училища на територията на България. След подаването на онлайн кандидатурите всички получени проекти ще бъдат оценени от експертно жури (бел. ред. Научете повече за първите трима членове на журито тук), следват финални интервюта с оценителите и подписване на договори за участие в програмата. Предимство в процеса на оценка ще получат идеите, които имат ясен план и визия за устойчиво развитие и след приключване на проекта. 

Одобрените проекти трябва да бъдат изпълнени в рамките на една година от началото на януари 2022 г.  

Програмата търси проектни предложения, които създават условия за подобряване достъпа до образование, постиженията на учениците и техните академични резултати. 

Какви проекти могат да кандидатстват за програмата

Програмата цели да обхване ученици между 1. и 12. клас от държавни и общински училища в България и да отговори на  техните образователни нужди и засилени от пандемията от Ковид-19, сред които са преодоляване на езикова бариера (ученици с различен майчин език), ниски академични резултати, ниска ангажираност в учебния процес, липса на ключови умения и специални образователни потребности. Насърчава се училищата да кандидатстват в партньорство с други училища, неправителствени организации и/или университети от страната и чужбина. Партньорствата носят допълнително точки в оценката на проектните предложения, затова приносът на партньорите трябва да бъде ясно посочен и обоснован.

Повече информация за критериите за оценка на проектите, процеса на кандидатстване, допустимите разходи и още подробности за програмата са достъпни на сайта на програмата на zaednovchas.bg/uchim-zaedno/


Прочетете още:

Често задавани въпроси за програма “Учим заедно”

Запознайте се с журито на “Учим заедно”: Айлин Хаджийска, Силвия Георгиева и Снежана Ангелова (1 част)

сътрудник "Маркетинг и комуникации" в "Заедно в час"

Стани част от вдъхновяващите учители, които променят света на учениците си

дни
часа
минути