Крис и най-вдъхновяващият начин да отбележиш рожден ден по време на коронавирус

Снимка Кристиян Стойчев

Младият българин Кристиян Стойчев организира за рождения си ден дарителска кампания в подкрепа на “Заедно в час”, вдъхновен от примера на Богомил Балкански 

Кристиян Стойчев

В ситуацията на глобална пандемия никак не е лесно да събереш заедно приятелите си и да отбележиш рождения си ден подобаващо с голямо парти, особено ако си активен млад професионалист, роден и израснал в България и работещ от години в Лондон. Невъзможността за физическо събиране на хората на едно място, обаче отваря възможност за креативността и търсенето на нови възможности за добавяне на смисъл. Именно с тази нагласа Кристиян Стойчев, който живее от 8 години в Англия, избира да организира за рождения си ден дарителска кампания за “Заедно в час”. А с нея да подкрепи кауза, в която вярва силно и да обедини приятелите си около нещо важно за него.

“Търсих организация, която да се занимава с обучение в България, защото смятам че това е една от малкото каузи, които подобряват света в голям мащаб. Всички учени, работещи върху редки болести, нови изобретения и иновативни бизнеси, някога са били в училище”, споделя Крис за мотивацията, която го провокира да избере именно “Заедно в час” за своя кауза. 

Младият българин работи във финансовата сфера от 5 години, като има опит в екипите по технологии и промяна и като инвеститор в частни компании с голям потенциал за бъдещето. Извън работа учи програмиране на изкуствен интелект и китайски език, а междувременно споделя, че се възползва и от всички възможни забавления във времето около коронавирус епидемията.

Крис избира “Заедно в час” и вдъхновен от примера на други дарители от цял свят, които подкрепят мисията на организацията като дарители и съмишленици. Един от тях е предприемачът Богомил Балкански, който организира голяма кампания за удвояване на даренията на всички годишни и месечни дарители.

“Впечатлиха ме хората, които подкрепят организация от цял свят и са успешни по различни параграфи. За мен беше важно и отношението на екипа на “Заедно в час” във първите ни имейли и разговори, както и ясният им план за прогрес”, допълва Крис.

За него като човек, завършил гимназия в България и след това един от най-добрите университети по икономика в света, статистиката от изследвания като PISA и доклади на Световната банка, които оценяват българското образование като неефективно и много под нивото на развитите държави в света, е допълнителен мотиватор да избере кауза образование и да подкрепи работата на “Заедно в час”. Затова и в допълнение към дарителската кампания Крис тази година избира да подкрепя организацията още като ментор на ученици и учители. В тази роля той ще споделя опит от сферите, в които има опит и интереси – английски език, програмиране, финанси и кариерно ориентиране. 

“Изключително силно вярвам в уменията на бъдещето като работа в екип или решаване на проблеми, защото света се променя с огромна скорост и сегашното училищно образование рискува да остави децата без важните умения за живота им след като завършат”, разказва още Крис.


Научете още как и вие може да празнувате с кауза тук или да се предизвикате с любимо хоби, ако рожденият ви ден е твърде далеч. 

Повече за кампанията на Богомил Балкански за удвояване на даренията на регулярни дарители вижте тук.

сътрудник "Маркетинг и комуникации" в "Заедно в час"

Стани част от вдъхновяващите учители, които променят света на учениците си

дни
часа
минути