Ученици от Кубрат показаха как развиват умения и знания с коледна викторина

С благотворителна викторина и нестандартен подход учениците от СУ “Христо Ботев” в гр. Кубрат (училище партньор на Заедно в час от 2016 г.)показаха как развиват умения и усвояват нови знания в училище на специално предколедно тържество на 12 декември.

В събитието се включиха не само учениците, но и техните родители, треньори, представители на бизнеса и местната администрация от града. В отбори с възрастните учениците тестваха своите знания, като трябваше да използват и прилагат уменията си за работа в екип, комуникация и изразяване на гражданска позиция. Именно тези умения са фокус на работата им в училище през изминалата година.

Основна цел на събитието беше да подкрепи учениците да продължават да учат и да развиват важните умения на 21 век, както и да обедини всички ключови хора от местната общност да бъдат активна част от образователния процес. На събитието присъстваха директори на училища и детски градини от града, представители на бизнеса и общинската администрация в Кубрат, родители и приятели на децата, учители и гости от местните медии.

Събитието се осъществява по инициативата на учителката по английски език Каролина Иванова, участник по програма Заедно в час, и нейните колеги от СУ “Христо Ботев” Нина Цонева и Марина Йорданова.

“Учениците и възрастните работиха заедно, като разсъждаваха по различни теми, решаваха проблеми, изказваха мнение и изразяваха позиция. Учениците забавляваха гостите с голямо желание и вдъхновение. Осмокласниците представиха скеч на английски език, а малките артисти от 6 клас влязоха в ролите на героите от пиесата “Криворазбраната цивилизация”. За гостите и всички присъстващи бяха подготвени още много песни, танци, стихове и изненадваща томбола с участието на Дядо Коледа”, сподели повече за събитието Каролина Иванова.

Събраните пари от записаните участници във викторината учениците ще използват, за да финансират своя екскурзия с образователна цел и посещение на театрална постановка.

"Заедно в час" подготвя способни хора да бъдат мотивиращи учители, за да може всяко дете в България да има достъп до качествено образование.
Абонирай се за бюлетин

Най-важното от нас директно в твоята поща

Можеш да се отпишеш по всяко време.