Футболисти на Левски изнесоха открит урок на ученици в Сливница

Футболистите на столичния клуб “Левски” Димитър Пиргов и Станислав Иванов гостуваха на 13 март в класната стая на Венета Делчева, учител по математика в СУ “Св.Св.Кирил и Методий” в гр. Сливница и участник по програма Заедно в час от 2016 г. Венета организира на открит урок с играчите за своите ученици със съдействието на футболния им мениджър Милко Бански.

Двамата играчи на столичния клуб, които са сред най-актуалните футболистите на ПФК “Левски” в момента, разказаха на учениците за своя път в професионалния футбол и много лични истории за това колко е важно да не спират учат, да полагат усилия и да се трудят, за да постигнат мечите си. Те споделиха още колко е важно да работят в екип, да са дисциплинирани в живота си и да вярват силно във възможностите си.

Малките фенове на футбола от училището в Сливница имаха възможност да им задат и всевъзможни въпроси за ежедневието на професионалните спортисти, как се тренира и как се съчетава училището със спорта. В края на часа Димитър Пиргов и Станислав Иванов връчиха на учениците с най-добър успех за първи срок и специални грамоти, като по този начин отново ги поощриха да не спират да дават най-доброто от себе си във всичко, което правят. Двамата играчи също бяха наградени с грамоти от учениците за своя открит урок за връзката между спорта и образованието.

Повече за гостуването може да видите на сайта на ПФК “Левски” тук или във видеото:

Учителите по програма Заедно в час редовно канят популярни и успешни личности от различни професионални сфери, които да разкажат за своя път в професията и да запалят и мотивират децата да продължават да полагат усилия, за да постигнат мечтите си. Спортистите винаги са били едни от най-атрактивните гости в училище, като през годините в класни стаи на учители по програма Заедно в час са гостували Тервел Пулев, Цветана Пиронкова, Боян Петров и други.

"Заедно в час" подготвя способни хора да бъдат мотивиращи учители, за да може всяко дете в България да има достъп до качествено образование.
Абонирай се за бюлетин

Най-важното от нас директно в твоята поща

Можеш да се отпишеш по всяко време.