Лидерска академия в Лондон събра 30 български студенти

Участниците в лидерската академия в Лондон

Лидерската академия на “Заедно в час” в Лондон събра 30 български студенти от 14 британски университета. Участниците се впуснаха във вълнуващо тридневно преживяване със серия от работилници, презентации, дискусии и лекции на “Заедно в час” и съмишленици на организацията.

Лидерството в програмата на “Заедно в час”

Участниците научиха повече за лидерските умения, които се развиват в програмата за професионално и лидерско развитие на “Заедно в час”, както и за контекста на образователното неравенство в България. Имаха възможност и да си поговорят лично с лидери от различни сфери и да чуят техните истории.

Мина Димитрова, Google: “Да си лидер е да водиш без авторитет; търсете най-добрите възможности, в които да се учите от работата си и да развиете желаните умения.”

Джеймс Дарли, TeachFirst UK: “Важно е да имаш фокус върху това какво искаш да постигнеш като лидер, да имаш план. И друго изключително ценно нещо са връзките, които градите с хората.”

Явор Атанасов, BBC: “Бъдете малката риба в океана с големи риби, учете се от тях, водете екипа си без его, приемете грешките си и подобрявайте работата си бързо.”

.:: Споделено от участниците::.

“Академията беше уикенд, прекаран в изключително стимулираща среда, изпълнена с интересни идеи и позитивна енергия.”
“За мен ценните моменти бяха свързани с опознаване на другите участници и лична рефлексия по време на игрите.”
“Разновидността на лекциите и задачите поддържаше интереса ми и ме караше да се замислям над това, което коментирахме с другите студенти…научих много не само за лидерството, но и за това как да тренирам своите умения като комуникация, работа в екип, търпение и дискретност.”

Очаквайте второто издание на Лидерската академия в Лондон следващата есен и първото издание за Германия през март 2019 г.!

"Заедно в час" подготвя способни хора да бъдат мотивиращи учители, за да може всяко дете в България да има достъп до качествено образование.

Стани част от вдъхновяващите учители, които променят света на учениците си

дни
часа
минути