Заедно в час се включва като партньор в инициативата на Лидл България „Lidl – за твоето дете“

Заедно в час е един от партньорите в най-новата инициатива на Лидл България – “Lidl – за твоето дете“. Нейното начало беше официално обявено в неделя, 12 март, с близо 2 000 деца и родители и множество забавни работилници по здравословно хранене, спортни приключения и загадки в детски научен център „Музейко“.

“Lidl – за твоето дете“ включва серия от активности в три основни и важни области – здравословното и балансирано хранене, спорта и активния начин на живот и образованието и развитието на талантите. С тази своя инициатива компанията си поставя две основни цели – да допринася за пълноценното и здравословно израстване на децата, както и да бъде полезна на самите родители в грижата им за тях.

„Вярваме, че общуването с децата, времето, прекарано с тях, както и тяхното здраве и правилно израстване са онези важни неща, които осмислят живота ни. Затова една от ролите ни като отговорен бизнес е да спомагаме за грижата за децата именно като един от най-важните фактори за нашия пълноценен начин на живот“, сподели Милена Драгийска, Главен изпълнителен директор на Лидл България.

Партньори на инициативата са организации с доказана експертиза и успешен опит във всяка от сферите, в които Лидл България ще насочи своите усилия. С помощта на детски научен център Музейко компанията ще работи в посока развитие на талантите, като заедно ще се грижат да провокират у децата желанието да придобиват нови и различни знания. В сферата на образованието ключов партньор на инициативата е фондация Заедно в час, с които ще се работи в посока качествено образование, повече образователни възможности за учениците и подкрепа на онези млади и талантливи хора, които искат бъдат новото поколение учители.

“През последните 6 години с работата на учителите по програма Заедно в час виждаме как ефективното обучение може да промени възможностите пред всяко едно дете и сме убедени, че именно учителят играе ключова роля за тези успехи. Мисията за равен достъп до качествено образование е мащабна и много важна за цялостното развитие на страната и обществото ни. За щастие продължаваме да намираме съмишленици и партньори, с които заедно да работим за по-доброто бъдеще и реализация на всяко дете. Затова сме и изключително ентусиазирани за новото ни партньорство с Лидл България. То ще ни позволи да достигнем до още повече деца и хора за пример и заедно да реализираме в пълна степен потенциала на страната ни”, Нели Колева, директор Публични партньорства, Заедно в час.

В областта на спорта инициативата ще си партнира със сдружение „БГ Бъди активен“, с помощта на които ще обединят усилията си за повишаване физическата активност сред децата и повече условия за спорт и активен начин на живот. Специален гост бе и едно от най-успешните и доказани волейболни имена у нас – Владо Николов, който ще бъде важен посланик и радетел на идеята за повече спорт за децата.

“Всички тук споделяме общи ценности и обща визия, която е насочена към децата. Правилният подход е да се работи с тях, защото те не само са нашето бъдеще, но и са по-възприемчиви. И ние като родители имаме важна роля, за да ги насърчаваме да се движат. Трябва да ги мотивираме и да бъдем техен личен пример, защото спортът има пряко въздействие върху дисциплината, израстването и пълноценната реализация на децата“, сподели Владо Николов.

Успоредно с образованието, спорта и развитието на талантите, Лидл България ще надгради и своя проект за здравословно и балансирано хранене – „Кулинарно междучасие Манджицу“, което компанията реализира през последните две години.

"Заедно в час" подготвя способни хора да бъдат мотивиращи учители, за да може всяко дете в България да има достъп до качествено образование.
Абонирай се за бюлетин

Най-важното от нас директно в твоята поща

Можеш да се отпишеш по всяко време.