Когато сплотяването на екипа може да е сладко вдъхновение с кауза

Линда Петкова по време на Благотворителния търг на звездите 2017

Типично мрачен и студен за сезона, следобедът на 15 февруари сякаш е най-обикновен зимен ден. В офиса на технологичната компания Questers в София обаче настроението е малко по-приповдигнато, наситено с нетърпение. В кухнята ухае на канела, кокос и фъстъчено масло, а по масите в общото помещение са подготвени сладкарски продукти, купи и мерилки за… кулинарна изненада.

Изненадата не е една, а цели пет – усмихнатата Линда Петкова и четири от нейните гурме торти Virgin Cakes, приготвени без глутен и изцяло с органични продукти.
Линда е специален гост в офиса на Questers като продължение на своето участие в “Благотворителен търг на звездите” на “Заедно в час” през 2017 г.

Събитието дава възможност на професионалисти от различни бизнес сфери да наддават за два часа от времето на вдъхновяващи известни личности, които от своя страна даряват своите два часа като водещи на корпоративни събития, тиймбилдинг дейности и пр. Щедрата подкрепа на бизнеса и звездите подпомага работата на участниците по програма “Заедно в час”, а с това и успеха на всяко дете в България и положителните промени в образованието.

Повече от месец Линда и екипът на Questers планират и обсъждат посещението в офиса и как да го направят най-приятно и ангажиращо за служителите, ни разказва Линда. Накрая стигат до идеята, че освен с хапване на торти и полезни кулинарни съвети, може да организират и малка кулинарна работилница за сурови бонбони с овесени ядки. Линда ни споделя, че това е рецепта, която често правят с нейните деца, лесна е, не изисква много подготовка и допълнителни ресурси, а в същото време е страшно вкусна.

По време на работилницата служителите на Questers успяха да покажат истинско ефективно сътрудничество и екипен дух, като се включиха в приготвянето на бонбоните по различни начини – забъркване на съставките, оформяне на бонбоните, почистване на работните пространства и, разбира се, хапване. През това време Линда имаше възможност да издава малки тайни и съвети, с които бонбоните да станат още по-добри.
След работилницата всички заедно имаха възможност да се насладят както на своите собствени сладки, така и на четирите безглутенови торти на Линда, приготвени Специално за случая, и чаша вино.

„Бяхме изключително развълнувани да посрещнем Линда Петкова в офиса, тъй като постоянно провокираме колегите да водят здравословен начин на живот, а подобни не само полезни, но и „вкусни“ инициативи се приемат изключително добре от тях!
Приготвянето сурови десерти с органични и био продукти се оказа изключително лесно и забавно с помощта и насоките на Линда, която обикаляше през цялото време около всички и беше готова да помогне с усмивка, въпреки многото въпроси!
Щастливи сме, че за пореден път имаме възможността да подкрепим “Заедно в час”, като в същото време успяхме да организираме и нещо полезно, интересно и забавно за колегите!“ сподели Благовеста Николова, ръководител на екип човешки ресурси в Questers.

Посещението на Линда Петкова не е първото гостуване на вдъхновяваща личност от “Търга на звездите” в офиса на Questers. През миналата година джаз певицата Хилда Казасян сподели повече за своя кариерен път пред екипа на технологичната компания, а през 2016 г. Фотографката Галя Йотова организира специална фотоработилница.
Служителите на Questers са верни съмишленици на “Заедно в час”, които регулярно подкрепят учителите по програмата през различни вътрешнокорпоративни инициативи, събития и благотворителни акции. Заедно с компанията “Заедно в час” стартира и благотворителната викторина QuizIT за професионалисти от технологичната и IT индустрия, чието трето издание предстои през април 2018 г.

Линда Петкова по време на посещението си в 159 ОУ „Васил Левски“ в кв. Челопечене

Самата Линда Петкова е гост на “Търга на звездите” от години, но през 2017 за първи път се включи като една от вдъхновяващите личности, за които гостите на търга да наддават в подкрепа на каузата за равен достъп до качествено образование и работата на учителите по програмата. През есента тя гостува и в класна стая на участничка по програма “Заедно в час” и разказа повече как прави сладкишите не само вкусни, но и по-здравословни.

"Заедно в час" подготвя способни хора да бъдат мотивиращи учители, за да може всяко дете в България да има достъп до качествено образование.
Абонирай се за бюлетин

Най-важното от нас директно в твоята поща

Можеш да се отпишеш по всяко време.