Заедно в час гостува в Лондон с дискусия за образователното неравенство в България

Организацията търси човек за пример и на BG Careers Fair UK 2017

За втора поредна година Заедно в час ще гостува на UCL (University College London) с подкрепата на българското общество в университета, за да постави силен акцент върху темата образование. На 16-и март от 19:00 часа в UCL (Institute of Education – 20 Bedford Way – room 537) програмният директор на Заедно в час Траян Траянов ще се включи в дискусия за образователното неравенство в България. Той ще разкаже повече за дългосрочното отражение на неравния достъп до качествено образование във всички сфери на живота и икономиката на страната.

Според международните проучвания България е страната с най-голямо образователно неравенство в Европа. По този показател се доближаваме до развиващите се страни от Латинска Америка. Българските ученици в малките населени места изостават с до три години в подготовката си от своите връстници в големите градове. Децата от бедните семейства постигат все по-ниски резултатите спрямо тези, чиито родители нямат финансови затруднения. Всичко това застрашава иконимическия растеж в България и влияе пряко на развитието на всеки един сектор в обществения живот.

Траян Траянов ще разкаже още как Заедно в час работи за преодоляването на този социален проблем с примери от класните стаи на учителите по програмата.

Събитието е безплатно и отворено за всички желаещи да се включат, но изисква предварителна регистрация. Може да следите подробности за дискусията и във фейсбук събитието тук.

Българската диаспора в Лондон ще има още една възможност да се запознае по-подробно с работата на Заедно в час и учителите по програмата. За поредна година организацията ще се включи в кариерния форум BG Careers Fair UK 2017 на 11 март в Българското посолство в британската столица. Гостите на събитието ще могат да научат повече за предизвикателствата на учителската професия в България и за мотивацията да работят за бъдещето на учениците в страната всеки ден лично от учители, преминали през двугодишната програма за лидерско развитие на Заедно в час. Те ще разкажат още по какъв начин опитът им в програмата помага за надграждането на редица личностни и професионални умения, които им помагат и днес. Повече за кариерния форум може да научите на неговия сайт и на фейсбук събитието тук.

Не пропускайте да научите повече за Заедно в час и на специалните ни събития в България и други места в Европа през март тук.

За Траян Траянов:

Преди да се присъедини към екипа на Заедно в час, Траян работи като консултант за Mitchell Madison Group в Ню Йорк и Лондон и за Arthur D. Little в Прага. Проектите, по които работи, са свързани с оптимизиране на оперативните процеси и пазарните стратегии на водещи международни компании в няколко различни сектора. Траян е роден в Силистра и е завършил Американския колеж в София. Защитава бакалавърска степен по социални изследвания в Harvard University и магистратура по социология в University of Cambridge.

"Заедно в час" подготвя способни хора да бъдат мотивиращи учители, за да може всяко дете в България да има достъп до качествено образование.
Абонирай се за бюлетин

Най-важното от нас директно в твоята поща

Можеш да се отпишеш по всяко време.