50 българи подкрепиха мисията на Заедно в час на събитие в Лондон

Петдесет българи, които живеят и работят във Великобритания, се включиха в специално събитие в подкрепа на Заедно в час в Лондон.

Срещата се осъществи на 24 януари с щедрата подкрепа на нашите съмишленици в английската столица Мина Димитрова и Сава Савов и домакинството на Google UK. По време на събитието гостите успяха да научат повече за мисията на Заедно в час за осигуряване на равен достъп до образование за всяко дете в България лично от представители на нашия екип. Вече завършилият програмата Панайот Панайот (випуск 2013-2015) разказа повече за предизвикателства в класната стая, с които се е сблъсквал ежедневно и защо вярва, че образованието е ключово за промяната в цялото общество.

Специален гост на събитието беше и Дейм Джулия Кливърдън, зам.-патрон на Teach First (организацията партньор на Заедно в час във Великобритания, част от глобалната мрежа Teach For All). Тя приветства ангажираността на гостите към дейността на Заедно в час и сподели вдъхновяващите истории на лидери в британската образователна система и други сектори, успешно преминали през програмата на Teach First.

По време на срещата на гостите бяха представени различните начини, чрез които могат да подкрепят активно и дългосрочно мисията и работата на Заедно в час: като самите те станат вдъхновяващи учители на едни от най-нуждаещите се ученици в страната; като подкрепят финансово издръжката на учители по програмата с индивидуални дарения; и като разпространяват информаця за дейността на организацията в своите социални кръгове.

“Когато се замисля за човек за пример в моя живот, се сещам за учителката ми в начален етап, която преди всичко ни накара да вярваме, че ние можем да постигнем успех, макар и да правим грешки. Това чувство ме мотивираше както в нейната класна стая, така и извън нея. За мен това е главна задача на всеки преподавател и това откроява истинските хора за пример”, сподели един от най-активните гости на срещата.

По време на специална дарителска кампания около събитието бяха набрани над 1000 лева. Те ще покрият месечния финансов стимул на двама учители по програма Заедно в час. Кампанията продължава да е активна и в момента и всеки може да се включи на този линк. Още възможности за финансова подкрепа на организацията може да откриете тук.

Позитивното отношение на всички пръсистващи и силната им ангажираност към каузата на Заедно в час създадоха изключително важна основа за последващи партньорства и сътрудничество с българската диаспора във Великобритания. През следващите месеци Заедно в час планира да осъществи подобни събития и в други градове в Европа и САЩ. За допълнителна информация може да следите нашия уебсайт и каналите ни в социалните мрежи Facebook и LinkedIn.

Ако имате желание да подкрепите Заедно в час дългосрочно, искате да съдействате за организиране на подобно събитие или имате други идеи, свържете се с нас на имейл development[@]zaednovchas.bg.

Разгледайте още снимки от събитието в Лондон:

"Заедно в час" подготвя способни хора да бъдат мотивиращи учители, за да може всяко дете в България да има достъп до качествено образование.
Абонирай се за бюлетин

Най-важното от нас директно в твоята поща

Можеш да се отпишеш по всяко време.