Над 600 ученици от цяла България и света се включват в Лятна онлайн академия

Единадесетата лятна академия на “Заедно в час” започва на 26 юли и продължава до 12 август

Повече от 600 ученици от от цялата страна и чужбина ще се включат в лятната академия на “Заедно в час” тази година. Единадесетото издание на лятната занималня започна на 26 юли (понеделник) и продължава в рамките на три седмици до 12 август. За второ лято заниманията в академията се провеждат изцяло онлайн, заради пандемията от коронавирус. Това обаче позволява записването на ученици от цялата страна и дори чужбина.

Влезте във Facebook групата за родители на Лятната академия на Заедно в час.

Основна цел на академията е да осигури качествени летни занимания за учениците, да повиши мотивацията им за учене и да подобри подготовката им по изучаваните предмети. Заради пандемията от COVID-19 ще бъде обърнато специално внимание на затвърждаване на знанията, придобити по време на дистанционното обучение и подготовка за следващата учебна година. 

Заниманията се провеждат всеки делничен ден от 9:00 до 12:30 ч. На ден е предвидено учениците да имат по четири учебни часа с междучасия между всеки от тях. Уроците са планирани така, че да насърчават активното участие на учениците и сътрудничеството между тях под формата на работа по групи, работа по проекти, споделяне, дискусии и пр. 

Кой ще участва в академията

Учениците в академията са от 1 до 12 клас, като най-голям е броят на записаните в начална степен и прогимназия. В академията са се записали и деца от всички области на страната. Най-много са децата от София, следвани от областите Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново, Враца и Русе. Над 30 са децата, които са се записали от чужбина. Сред тях има ученици, които живеят в различни държави в Европа, САЩ, Обединени арабски емирства и Китай. В академията по традиция се включат също и деца от уязвими общности.

Учителите

Часовете по време на академията са водени от новите мотивирани учители в програма “Нов път в преподаването” на “Заедно в час”. Тази година те са 93-ма. Те ще преподават по различни учебни дисциплини и имат разнообразен предишен професионален опит. Заниманията са подготвени така, че да насърчават активността и ангажираността на всички ученици, да стимулират откривателския дух на учениците през работа по проекти и възможността да откриват нови възможности да учат и да напредват в развиването на знания и умения.

Какви занимания са предвидени за учениците

Силен акцент и тази година ще бъде отново социално-емоционалното учене и развиването на емоционална интелигентност освен академичния напредък на учениците.

По време на академията за първи път тази година родителите имат възможност сами да избират дали да запишат децата си в класа, който завършват в момента или класа, който им предстои да учат от септември. По този начин учениците могат да наблегнат повече на запълване на пропуски от тази учебна година или на подготовка за следващата. 

В академията са включени още тематични дни и клубове по интереси, водени от ученици и учители. В тях учениците могат да разказват и обучават своите връстници по определена тема с подкрепата на учители. Сред клубовете тази година ще има “Кулинарни експерименти”, “Създаване на приказки”, “Икономика за всеки”, “Светът през моя обектив” и много други.

В следобедните часове част учениците са изявили желание да се включват в различни безплатни занимания, предоставени от партньорите на академията Книговище, Arc Academy и LogiScool. Те са подготвили специални работилници за четене с разбиране през игри, програмиране и разработка на игри. За родителите са предвидени две родителски срещи (преди и по време на академията), както и своевременно индивидуално споделяне за напредъка на всяко дете.

Лятната академия се провежда за единадесета поредна година безплатно за родители и ученици благодарение на редица партньори, сред които Фондация “Америка за България”, Пепко, Младежката програма на Астра Зенека и др.

Прочетете още:

Учителите, които ще срещнете по време на академията

Запознайте се с випуск 2021-2023: Кристиян, Стоян и Деница / Анна, Таня и Велислав

Ученичката Айлин Хаджийска: Защо съм за осма поредна година на Лятна академия

сътрудник "Маркетинг и комуникации" в "Заедно в час"