Ученици и студенти стават “Мениджър за един ден” в класната стая

За шеста поредна година Заедно в час и много от училищата партньори по програмата се включват в инициативата на Junior Achievement “Мениджър за един ден”. През партньорството си Заедно в час и Junior Achievement искат да покажат на младите хора колко смислена, вдъхновяваща и предизвикателна е учителската професия.

Регистрацията за ученици е отворена тук.

28 учители по програма Заедно в час от цялата страна ще отворят класните си стаи на 12 октомври, за да споделят отговорността и удовлетворението да работят за успеха на ученици от по-ниско социално-икономическо положение и ограничен достъп до възможности.

Учениците и студентите, които са одобрени, ще участват пряко и активно в учебния процес през целия ден. Те ще имат възможност още да разберат защо ежедневната работа на учителите е повече от обикновена професия. Тя е кауза с висока социална отговорност и възможност за влияние.

През изминалата година по време на “Мениджър за един ден” 25 души бяха помощници в класните стаи на учители по програмата в цялата страна и успяха да научат повече за неравния достъп до качествено образование в страната и да погледнат на образователния процес през една различна роля.

Ето и какво сподели за преживяването “Мениджър за един ден” учителката по Български език и литература в 156  ОУ “Васил Левски” в кв. Кремиковци и възпитаник на програма Заедно в час Екатерина Йончева:

“За учениците ми гостуването на Жанета от Търговско банковата гимназия беше много полезно най-вече с това, че тя беше прекрасен ролеви модел за тях. Много ѝ помогна това, че е ученичка, малко по-голяма от тях: едновременно интересна, но и близка. Сподели опита си и възгледите си по начин, който децата можеха да разберат, а в същото време им показваше чрез личния си пример богатството на това да можеш да се учиш сам. Посети четири от петте класа в прогимназията и проведе беседа, свързана с професиите, но и с преследването на мечтите, с хобитата и с поставянето на цели. Жанета сподели с учениците стратегия за постигане на поставената цел – набелязваме пет последователни стъпки към нея и винаги ги следваме. Децата в пети клас веднага приеха тази стратегия като своя и не само набелязаха индивидуални пътеки към мечтите си, ами и заедно измислиха кои са петте стъпки към постигането на голямата им цел в часовете по БЕЛ.”

Още за “Мениджър за един ден”

“Мениджър за един ден” е най-дългоочакваното и популярно събитие на JA Bulgaria и една от най-значимите инициативи на организацията. Целта й е да даде начало на кариерната реализация на ученици и студенти, запознавайки ги с реалната работа в организации и компании от цялата страна в рамките на един ден. Инициативата е съобразена с политиката на Европейския съюз образованието да има практическа насоченост, за да могат младите хора да получат истинска подготовка за реалния свят на бизнес отношенията.

"Заедно в час" подготвя способни хора да бъдат мотивиращи учители, за да може всяко дете в България да има достъп до качествено образование.

Стани част от вдъхновяващите учители, които променят света на учениците си

дни
часа
минути