Боян Петров и Боян Бенев участваха в конференцията “Моята мечта за България” в Брюксел

Каква е мечтата ми за България и кои са положителните промени, които искаме да видим в страната – тези въпроси обсъждаха български професионалисти в Брюксел на 7 декември по време на конференцията “Моята мечта за България”, организирана в Европейския парламент от българския евродепутат Ева Майдел и фондация Заедно в час.

Специално участие в събитието, озаглавено “За риска и успеха в България”, взеха височинният алпинист и изследовател Боян Петров и технологичният и социален предприемач Боян Бенев. Те разказаха пред публиката какво ги мотивира да работят усилено за целите си и защо България е място, в което човек може да реализира потенциала си. В събитието участваха над сто души, които споделиха и своите идеи за модерна и просперираща България.

„Вярвам, че имаме нужда от много дълбок и откровен разговор за това в каква България искаме да живеем утре. Нека да помислим какви са възможностите и шансовете за успех, ако решим да работим заедно за България, но и какви са рисковете, ако не го направим сега”, заяви при откриването на събитието Ева Майдел, по чиято инициатива конференцията “Моята мечта за България” се организира вече трета поредна година.

“Моята мечта е за една високо-образована България, в която стремежът за модернизация и просперитет е постоянен и споделен,“ допълни тя.

В работата си като евродепутат Ева Майдел се води от три основни приоритета – по-качествено образование, повече възможности за предприемачите и технологии.

По време на презентацията си алпинистът Боян Петров разказа как се покоряват високи върхове и призова хората от публиката непрекъснато да си поставят цели, било то и по-малки. Следващата година Петров ще атакува най-високия връх на света – Еверест, който е един от още само четири оставащи му върхове над 8 хил. м., за да изпълни проекта си “Българин на 14х8000”.

Според предприемача Боян Бенев в България има много възможности за развитие и все повече хора, които са постигнали мечтите си. Той се връща в страната след дълги години живот в чужбина, а в момента работи по два проекта – иновативна компания за медиен софтуер, финансирана от Google, и развитие на общностите, които живеят в малки населени места.

Ева Майдел, Боян Петров и Боян Бенев са верни съмишленици на Заедно в час, с които фондацията работи за постигане на мисията си – равен достъп до качествено образование на всяко дете в България.

"Заедно в час" подготвя способни хора да бъдат мотивиращи учители, за да може всяко дете в България да има достъп до качествено образование.
Абонирай се за бюлетин

Най-важното от нас директно в твоята поща

Можеш да се отпишеш по всяко време.