Госпожа Природа учи учениците си да обичат науките

– КKrisi Borisovaак предизвикваш интереса на децата в областта на науките?

– Децата, след “дълго изледване” на природния цикъл от науки, които преподавам, ме кръстиха със званието:  “Госпожа Природа”.
За мен биологията е необятна вселена, в което моите ученици се потапят всеки час! Аз искам един ден, след като са завършили училище, да имат елементарна биологична култура и познания, които да им бъдат от помощ. Да имат билогична култура и интерес към природните науки! Междупредметните връзки са налице всеки час, но най-вече акцентът ми е върху здравните познания и опазване на околната среда.
Природният цикъл от науки включва следните предмети: Човекът и природата, биология и здравно образование, химия и опазване на околната среда, физика и астрономия, а и в моя случай математика. Като биолог знам, че природните науки са тясно свързани, математиката допринася като “точния” акцент и като точна наука в обяснението на природните закономерности. Вървят ръка за ръка! Макар и всяка седмица да е пълна с натовареност, съм убедена, че мога да дам точните междупредметни връзки откъм природния цикъл с науки, подкрепени и математически издържани.

 

Цялото интервю можете да прочетете ТУК.

"Заедно в час" подготвя способни хора да бъдат мотивиращи учители, за да може всяко дете в България да има достъп до качествено образование.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Стани част от вдъхновяващите учители, които променят света на учениците си

дни
часа
минути