Над 150 учители влизат в училище със “Заедно в час” през новата учебна година

Випуск 2020 на програма Нов път в преподаването на Заедно в час

Организацията за първи път ще работи с училище от шест нови региона на страната: Варна, Бургас, Търговище, Шумен, Сливен и Ямбол

Новият випуск 2020-2022

Над 150 учители от програма “Нов път в преподаването” на “Заедно в час” ще преподават през новата учебна година в 18 области на България. Новите мотивирани учители, които влизат за първи път в класните стаи, са 113 и са част от десетия випуск на организацията. Те се присъединяват към 39 свои колеги, които продължават втората си година в училище.

През новата учебна година “Заедно в час” ще работи с близо 80 училища партньори в областите Бургас, Варна, Велико Търново, Враца, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, София град, София област, Стара Загора, Сливен, Търговище, Шумен и Ямбол. За първи път учители от програма “Нов път в преподаването” ще има в областите Варна, Бургас, Търговище, Шумен, Сливен и Ямбол. Новите училища партньори са близо 20.

Новите участници в програмата на “Заедно в час” са професионалисти с опит от различни сфери и са преминали през сериозен подбор от над 3000 кандидати. Сред тях има инженери, архитекти, икономисти и студенти завършили престижни специалности в България и чужбина. Те ще преподават на ученици от първи до дванадесети клас по различни предмети, като най-голям е броят на учителите по най-търсените в момента предмети – математика, чужди езици и учители в начален етап на обучение. 

“Знаем, че предстои много предизвикателна година за образователната общност и сме щастливи, че имаме възможност да подкрепим толкова много нови и мотивирани хора да влязат в класните стаи и да работят за успеха на всеки ученик. Много се радваме също, че в юбилейната 10 година на “Заедно в час” имаме възможност да разширим и териториалния обхват на програмата и да работим в шест нови области. Този випуск премина през много предизвикателства още преди началото на учебната година и това позволи на новите преподаватели да усвоят умения как да преподават без значение в онлайн среда или на живо и да търсят най-добрите варианти за своите ученици заедно със своите училищни екипи.”, коментира Траян Траянов, изпълнителен директор на фондация “Заедно в час”.

Мисията на „Заедно в час“ е да работи дългосрочно за осигуряване на качествено образование за всяко дете, като развива нови учители, подкрепя училищни екипи и изгражда партньорства за въвеждането на добри практики в образователната система.

През последните 10 години повече от 400 нови учители преминават през програмата “Нов път в преподаването” на организацията. В рамките на две години те получават подкрепа да преподават в училища с ученици от уязвими общности и да опознават пряко предизвикателствата в образователната система. Над 80% от тези учители продължават да работят в образованието дългосрочно като учители, директори, образователни експерти и др.

Кампанията за набиране на нови участници в програма “Нов път в преподаването” на “Заедно в час” ще започне през втората половина на септември.

През тази година (2020) Фондацията започна и нова двугодишна програма “Училища за пример” за цялостна подкрепа и професионално развитие на училищни екипи. Тя ще подкрепя училищата в разработването и прилагането на устойчиви и ефективни практики за преподаване и управление, които допринасят за успеха на всеки ученик. Първите участници са 26 училища с различен профил от цялата страна, които започнаха своето обучение през август.

“Заедно в час” е създадена по инициатива и с финансовата подкрепа на фондация “Америка за България” и е част от глобалната образователна мрежа Teach For All. 

сътрудник "Маркетинг и комуникации" в "Заедно в час"

Стани част от вдъхновяващите учители, които променят света на учениците си

дни
часа
минути