Изпълнителният директор на “Заедно в час” получи награда за млад мениджър на годината

На церемония на 29 януари 2018 г. изпълнителният директор на фондация Заедно в час Евгения Пеева-Кирова получи наградата “Еврика” за най-добър млад мениджър на 2017 г. Тя беше отличена в ежегодния конкурс на фондация “Еврика”, който се провежда в няколко категории – за най-добър млад мениджър, изобретател и фермер, както и за постижения в науката. За пръв път в 28-годишната си история наградата за млад мениджър се връчва на човек, който управлява неправителствена организация.

“Тази награда е особено важна за мен на първо място, защото Заедно в час – макар да е позната повече като организацията, която привлича успешни и талантливи хора към учителската професия, си поставя една по-висока цел – да изгражда успешни мениджъри и лидери, които да работят за позитивна промяна в нашето училищно образование”, заяви при награждаването Евгения Пеева-Кирова.

 

“Журито ме попита в процеса на избор защо трябва да дадат тази награда на човек, който не е от бизнеса и как се различават бизнес организациите от неправителствените. Моят отговор беше, че те имат сходен принцип на управление, задаване на стратегии, цели, отчитане за резултатите и ефективно управление, но разликата е, че в неправителствения сектор е много по-трудно да измерим резултата от своята работа тук и сега – не го мерим в пари и печалба, а в редица други измерители, които често отнемат много по-дълго време да бъдат постигнати”, допълни изпълнителният директор на Заедно в час. Наградата “Еврика” е “особено признание не просто за мен, а за целия сектор на образованието и всички професионалисти, които работят в гражданския сектор за позитивна промяна в името на нашето общо бъдеще”, заключи Евгения Пеева-Кирова.

Отличията бяха връчени от председателя на съвета на фондация “Еврика” акад. Кирил Боянов. Сред мотивите на журито за избора на Евгения Пеева-Кирова бяха “значимите, убедителни и устойчиви резултати” за положителни промени в българското образование, “доказаните лидерски умения и визия за устойчиво развитие”, мотивирането на хора и екипи и изграждането на успешни партньорства.

Конкурсът на фондация “Еврика” цели да стимулира най-добрите постижения в няколко области

Преди основаването на Заедно в час Евгения работи като бизнес консултант в международната компания McKinsey & Company, където съветва водещи фирми и организации в различни сектори – от технология и фармация до индустриална електроника и нестопанска дейност. Има диплома за висше образование от Харвардския университет – специалност „Икономика, политология и социология”, както и магистърска степен по образователен мениджмънт от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.

Конкурсът на фондация “Еврика” цели да стимулира най-добрите постижения в съответната област и да популяризира най-талантливите и способни млади хора, тяхната дейност и успехи. Тази година наградата за млад изобретател беше връчена на Георги Баев, а за млад фермер – на Райна Бонева. За постижения в науката беше отличена Мая Хаджиева.

"Заедно в час" подготвя способни хора да бъдат мотивиращи учители, за да може всяко дете в България да има достъп до качествено образование.

Стани част от вдъхновяващите учители, които променят света на учениците си

дни
часа
минути