“Заедно в час” е най-добрата обучителна програма и най-добрата програма за кариерно развитие в България

Фондацията е единствената организация с две първи места на конкурса “Работодател на годината”, организиран от форум “Кариера в България. Защо не?”

Жана Ле от екипа на “Заедно в час” с една от наградите на форум “Кариера в България”

Програмата за професионално и лидерско развитие на “Заедно в час” беше отличена като “най-добра обучителна програма” и “най-добра програма за кариерно развитие” в националния конкурс “Работодател на годината”, организиран от престижния кариерен форум “Кариера в България. Защо не?”. Наградите бяха връчени по време на 11-то издание на събитието на 20 септември 2018 г. в София. “Заедно в час” е единствената организация, спечелила първо място в повече от една категория на конкурса.

“Заедно в час” беше наградена с приза “най-добра обучителна програма” за Летния институт – интензивното въвеждащо обучение на участниците в програмата на организацията. То се състои от теоретична и практическа подготовка. В рамките на обучението бъдещите учители се учат как да изготвят визия за своята работа, да полагат и проследяват цели, да планират уроци и техники за управление на класната стая, да водят учениците си към високи резултати, да въвличат родителите в учебния процес, да си сътрудничат с останалите колеги.

Второто отличие “най-добра програма за кариерно развитие” е за цялостната програма за професионално и лидерско развитие на “Заедно в час”, която включва надграждащи обучения, менторство, кариерно ориентиране и подкрепа за следващите професионални планове на участниците.

Програмата “изгражда реални умения в участниците и ги мотивира да се посветят на значима кауза.”
Александър Хинков

“Заедно в час” се откроява с висока социална ангажираност. От една страна се повишава социалната компетентност на преподаващите кадри, техните лидерски умения, от друга страна се работи с деца от различни социално-икономически групи за по-висока мотивация и успеваемост.”
Петя Патрашкова

“Програмата е комплексна и така структурирана, че да развие личностни и професионални качества на участниците. Иновативна по своя дизайн и съдържание; полезна както за участниците в нея, така и за обществото. Дава възможност за изява и развитие на участниците. Много добре планирана и организирана. Устойчива. С изключително добра проследимост и отчетност.”
Геновева Бакърджиева

Това са някои от коментарите на журито на конкурса, в което влизат 22-ма изявени специалисти от различни сфери.


“Кариера в България. Защо не?” е най-големият кариерен форум за българи с опит в чужбина и работодатели, търсещи професионалисти за екипите си. Тази година събитието се проведе за 11-та поредна година и събра над 100 фирми-изложители и около 1500 българи с образование или опит в чужбина, които търсят работа в България. За първи път беше организиран и конкурсът “Работодател на годината”. Целта на форум “Кариера в България. Защо не?” е с този конкурс да подкрепи българските работодатели, които са една от причините българите от чужбина да се завръщат в родината. Отличените и финалистите във всички категории можете да видите на сайта на конкурса.

"Заедно в час" подготвя способни хора да бъдат мотивиращи учители, за да може всяко дете в България да има достъп до качествено образование.
Абонирай се за бюлетин

Най-важното от нас директно в твоята поща

Можеш да се отпишеш по всяко време.