Намирам „Заедно в час” като прозорец към света, ще е така и за вас! – Веси Герасимова

Зедно в час - стажант - Веси Герасимова

Стажант - Заедно в час - Веси ГерасимоваВ Заедно в час вярваме, че даваме много на нашите стажанти, но истината e, че те ни дават още повече и за нас е удоволствие да се учим и забавляваме заедно. За това решихме да им се отблагодарим, като ги поставим под свелините на прожектора, чрез серия от кратки интервюта, в които ни разказват за своето преживяване и научени уроци в организацията.

Днес имаме удоволствието да ви представим Веси.

 

Опиши се с едно изречение.

Да опиша себе си с едно изречение всъщност е трудна задачка, вземайки в предвид, че определям себе си като личност с всестранни интереси. Харесва ми да предизвиквам себе си непрестанно, обичам приключенията, обичам да пътувам, да опознавам, да уча, да опитвам всевъзможни неща, да създавам нови контакти, да съм извън зоната си на комфорт и много други. Спортът и придържането към здравословните навици са част от начина ми на живот. За своя мисия съм си поставила да мотивирам и уча на проспособяване към здравословни и спортни навици все повече хора, защото аз самата смятам, че е това е вид себеуважение и грижа за самите нас, изключително важни са и за пълноценната ни работа, за постигането на целите, които си поставяме и последващия успех.

Как разбра за стажантската програма на Заедно в час и какво те привлече в нея?

За нея научих при преглеждането на възможностите за участие в европейския проект „Студентски практики” на МОН. В момента, в който видях възможността вече знаех, че несъмнено искам да проведа стажа си точно там, така макар и не малкото други възможности, които ми бяха предоставени и това, че за резултатите точно от това интервю се наложи да изчакам най-дълго време, аз знаех и бях избрала, че със стаж в „Заедно в час” бих научила най-много и че ще преживея един страхотен етап от личностното и професионалното си развитие.

Разкажи малко за екипа, в който си стажувал/а?

Прекрасният екип, в който стажувах се състой от ментора ми Петко Иванов, който заема позицията на Оперативен мениджър, той всъщност го и ръководи. Част от неговия екип е и Боби, която е му помага, в изпълнението на функциите на самия отдел. В него се извършват много и различни анализи, които показват например, кои училища имат нужда от подкрепа, как децата и родителите оценяват  работата на учителите по Програмата и много други. За мое огромно щастие и удоволствие ми беше предоставен шансът да се докосна до работата и на някои от другите екипи, което също представляваше голям интерес за мен!

3 неща, които научи по време на стажа си.

Получавайки възможността да стана част от прекрасния екип на Фондацията, имах възможността и удоволствието на се запозная и работя с доста голям брой страхотни, много позитивно настроени, зареждащи и амбицирани, с изключително сходни на моите интереси, прекрасни хора, от които постоянно черпех мотивация и знания.

Освен всичко това, работата в „Заедно в час” също ми даде доста увереност и сигурност.  Направи първите крачки по-лесни, а следващите по-стабилни.

Знанията и уменията, които придобих по време на стажа са много и различни, за по-конкретни примери, във връзка с позицията, която заемах, мога да кажа, че с огромен интерес научих доста детайли по механизъма на работа в „Заедно в час”, на база на кои показатели се избират училищата, които ще вземат участие в Програмага, научих повече за процеса по подбор и обучение на новите бъдещи учители, правех различни по вид анализи и други.

Разкажи ни някой готин момент от работата ти при нас?

Готините моменти и спомени от стажът ми са много. Един от които доста ме развеселява в момента е този, когато почти всеки ден някои от колегите носеха различни лакомства, от местата, от които тъкмо се е върнали или просто по някой друг повод, докато аз по същото това време бях на хранителен режим – същинско блаженство(хаха).

Стажант - Заедно в час

С какво се занимаваш в момента?

В момента съм студентка 3-ти курс в специалност Бизнес администрация, всъщност от скоро уча в KU Leuven – Брюксел, Белгия, където продължавам образованието си, благодарение на програма „Еразъм+”. Занимавам се активно с фитнес, наскоро получих и лиценз за Фитнес инструктор. Същевременно се занимавам и с различни доброволчески инициативи и дейности.

Накратко, градя бъдещето си, имам поставени цели пред себе си, които съсредоточено следвам и постигам, докато в същото време покорявам света, пътуванията ме учат на изключително много и поддържат мотивацията и духът ми на авантюрист и приключенец.

Дай съвет на бъдещите стажанти на Заедно в час.

Намирам „Заедно в час” като прозорец към света за мен, ще е така и за вас!

Научих много, забавлявах се много,  докоснах се от близо до един различен, много интересен и добре работещ, според мен, модел на организация и работа. „Заедно в час” притежава невероятен екип от страхотни и безспорно много компетентни специалисти, сред които е работата е същинско удоволствие!

Абсолютно сигурна съм, че вашето мнение ще е доста доближаващо се до моето, не мисля, че има поводи за колебание, както вече споменах, лично според мен „Заедно в час” абсолютно е една от най-добрите предоставени възможности!

Благодаря на целия прекрасен екип на „Заедно в час” за шанса,  за всеки един незабравим момент и всяко едно получено знание, умение или друга възможност за проява от моя страна!

"Заедно в час" подготвя способни хора да бъдат мотивиращи учители, за да може всяко дете в България да има достъп до качествено образование.