Записването за лятната академия на “Заедно в час” продължава до края на юни

Над 400 ученици от България и чужбина вече се регистрираха за безплатната онлайн академия

Повече от 400 ученици от цялата страна и чужбина вече са се регистрирали за безплатната Лятна академия на фондация “Заедно в час”, а срокът за записване се удължава до 30 юни. 

Събитието, което традиционно осигурява качествени и интересни летни занимания за учениците от 1 до 12 клас, за втора поредна година се провежда онлайн заради пандемията от коронавирус. Това обаче позволява на повече деца да се включат в заниманията.

Най-много записани ученици до момента има от София и от областите Варна, Бургас, Велико Търново и деца, които учат извън България.

Целта на лятната академия е да повиши мотивацията за учене на учениците и да подобри подготовката им по изучаваните предмети. Заниманията са изцяло безплатни за учениците, като единствено е необходима предварителна регистрация от родител на сайта и достъп до интернет и устройство (телефон, таблет или компютър) в периода на академията от 26 юли до 12 август.

Интересни и ангажиращи часове с нови учители

Часовете по време на академията са водени от новите мотивирани учители в програма “Нов път в преподаването” на “Заедно в час”. Те преподават по различни учебни дисциплини и имат разнообразен предишен професионален опит. Заниманията са подготвени така, че да насърчават активността и ангажираността на всички ученици, да стимулират откривателския дух на учениците през работа по проекти и възможността да откриват нови възможности да учат и да напредват в развиването на знания и умения. 

Емоционална интелигентност и избор на клас

Силен акцент и тази година ще бъде отново социално-емоционалното учене и развиването на емоционална интелигентност освен академичен напредък.

По време на академията за първи път тази година родителите имат възможност сами да избират дали да запишат децата си в класа, който завършват в момента или класа, който им предстои да учат от септември. По този начин учениците могат да наблегнат повече на запълване на пропуски от тази учебна година или на подготовка за следващата. 

Клубове по интереси и следобедни занимания по желание

В академията са включени още тематични дни и клубове по интереси, водени от ученици и учители. В тях учениците могат да разказват и обучават своите връстници по определена тема с подкрепата на своите учители. Сред клубовете от миналата година имаше “Кулинарни експерименти”, “Астронавти”, “Екология”, “Открий писателя в теб”, “В света на музиката”, “Предприемачи” и много други.

В следобедните часове учениците също ще имат възможност по желание да се включват в различни безплатни занимания, предоставени от партньори на “Заедно в час” като школи по програмиране, читателски срещи и други самостоятелни задачи. За родителите са предвидени две родителски срещи (преди и по време на академията), както и своевременно инвидидуално споделяне за напредъка на всяко дете.

Пълна информация за лятната академия, нейната програма и включени дейности следете тук

Прочетете още:

5 причини защо учене през лятото е добра идея за учениците

Защо съм за осма поредна година на Лятна академия

сътрудник "Маркетинг и комуникации" в "Заедно в час"

Стани част от вдъхновяващите учители, които променят света на учениците си

дни
часа
минути