Общността на Заедно в час със силно представяне в класацията “Новатори в образованието” 2016

Изпълнителният директор на Заедно в час Евгения Пеева спечели първо място в тазгодишното издание на класацията „Новатори в образованието“ на портала Uchi.bg. В класацията шесто място заема и програмният директор на фондацията Траян Траянов, а сред останалите отличени личности влизат още завършили програмата за учители на Заедно в час и дългогодишни партньори на организацията.

Амбицията на класацията е всяка година да насочва общественото внимание към личностите с най-голям принос към въвеждането на нови обучителни методи и технологични решения, които променят представата ни за образование, създават нови възможности за усвояване на знания или правят ученето по-достъпно за повече хора.

Наградите на призьорите бяха връчени на 13 декември, като в класацията през 2016 година влизат общо 45 души. Те са подбрани от жури от представители на образователната система, технологичния сектор, предприемаческите среди, както и журналисти, с дългогодишен опит в сферата на образованието или технологиите.

От Заедно в час освен Евгения Пеева и Траян Траянов индивидуално са отличени още завършилите програмата учители Иван Господинов (випуск 2014-2016), Теодора Зарева (випуск 2011-2013). Много от останалите новатори, включени в класацията, са дългогодишни партньори на организацията, в които също участват завършили учители по програма Заедно в час.
76% от всички преминали успешно през лидерската програма на Заедно в час остават да работят в образователната сфера като учители, в неправителствени образователни организации, институции и др.

Пълната класация „Новатори в образованието“ и допълнителна информация за отличията може да научите тук.

Повече за развитието на алумните на Заедно в час може да научите тук.

"Заедно в час" подготвя способни хора да бъдат мотивиращи учители, за да може всяко дете в България да има достъп до качествено образование.