5 юни | 9:30 - 16:30

Обучение: Как да планираме летни проекти? - стратегии за наваксване на знанията и уменията на учениците

  • 00дни
  • 00часа
  • 00минути

След година упорити усилия за ефективно учене ту в дистанционно, ту в класната стая, пред нас стои въпросът - как да наваксаме знанията, уменията и социалните взаимоотношения с и между учениците? Това е въпрос, който редица учители си задават всяка година.

В това обучение ще видите как правим това в Заедно в час и ще изготвите план за летен проект с учениците си, който освен да е продуктивен - да бъде забавен - както за децата, така и за Вас!

Обучението ще се проведе онлайн на 5 юни, събота от 9:30 до 16:30 часа! Всеки участник ще получи сертификационен кредит.

По време на обучението ще научите

Как да си поставим цели за учениците си

Прекрасно е, когато учениците ни изпълняват дейностите, които им възлагаме. Поставянето на цели ни помага да планираме такива дейности, които да водят учениците към тях.

Как да проведем смислени за учениците ни дейности

Имаме цели и сме решени учениците ни да ги постигнат. Това ка провеждаме една дейности, обаче, е решаващо за това дали учениците ни ще учат от нея. Ще научим как да поставим задача на учениците, така че да ги води към поставените цели.

Как да създадем завладяващо преживяване

Имаме цели, набелязали сме дейности, които да доведат учениците до постигането им. Да завладеем учениците си, обаче, е необходимо да бъде целенасочено усилие. Ще разгледаме 5+ стратегии, които спомагат за това.

Как да организираме летен проект, така че да развиваме успешно учениците и да наваксаме пропуснатото?

Учим навсякъде и по всяко време. Когато, обаче, разполагаме с ограничено време и ресурси, изключително важно е да фокусираме усилията си и да приоритизираме - какво точно искаме да научим. За да е смислен един летен проект за учениците ни, той трябва да ги ангажира, да ги вълнува, да ги провокира. 

По време на обучението ще научите как да планирате смислени и целенасочени дейности за наваксване през лятото, в които всеки ученик да иска да се включи, а Вие да видите резултат от своите усилия.

По време на обучението ще научите техники и методи за развитието на тази нагласа у всеки ученик. 

Ученикът в центъра на учебния процес

Защо да изберете обученията на "Заедно в час"

0 +
обучения за споделяне на опит и обмяна на добри практики между учители
0 +
учители от цялата страна ни се довериха като избраха обученията на Заедно в час
0 +
години помагаме на учители да постигат най-доброто в класните стаи
0 +
проекта, реализирани с МОН, РУО и общини

Кои са водещите

Мила Иванова

Старши специалист "Развойна дейност"

Мила Иванова е специалист “Развойна дейност и оценка на въздействието” във фондация “Заедно в час” от 2017 г. През 2012 г. завършва „История на изкуството и бизнес” в Шотландия, а през 2013 се присъединява към третия випуск на програмата на „Заедно в час“. В продължение на две години преподава английски език, предприемачество и маркетинг в Професионална Гимназия по Туризъм, град Самоков. След двете години в програмата продължава да се занимава с лични образователни проекта и преподава една година в училище в София.

Julia Mishkova

Юлия Мишкова

Старши специалист "Обучение на учители"

Юлия е завършила минало и съвремие на Югоизточна Европа в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Малко след завършването си става част от програмата “Заедно в час” и 3 години преподава история. Опитът, който натрупва като учител, както и академичните й интереси я убеждават, че образованието е най-смислената инвестиция за развитието на обществото. Затова и вярва, че образованието трябва да се развива и да отговаря на индивидуалните потребности на учениците, нуждите на съвремието и предизвикателствата на бъдещето.

Билет за обучението

48 лв.
  • Достъп до обучението
  • 1 сертификационен кредит
  • Презентация с практични идеи
  • Възможност за задаване на въпроси
  • Допълнителни ресурси и материали

Споделете с колеги

Обучението ще се проведе ОНЛАЙН на 5 юни, събота от 9:30 до 16:30 часа! Подходящо е за учители, директори, училищни психолози и родители. Споделете с колеги и приятели.

Facebook
LinkedIn

Още статии по темата за нагласи за учене и мотивация

Ако имате въпроси, свържете се с нас: Петко Иванов, тел.: 0893 322 350, p.ivanov@zaednovchas.bg