Над 800 ученици ще учат през лятото в Лятната академия на “Заедно в час”

Деветата лятна академия започна в присъствието на официални гости, родители и ученици в двете училища домакини в София

Откриването на лятната академия в 125 СУ “Боян Пенев” в Младост

Повече от 800 ученици от I до XII клас ще прекарат три седмици от лятото си в развиване на полезни умения, подготовка за новата учебна година, участие в интересни занимания и нови запознанства с връстници. Това ще се се случи по време на деветата безплатна Лятна академия за успех и забавления на “Заедно в час”.

Официалното откриване на лятното училище се проведе на 29 юли паралелно в двете училища домакини на Академията – 90 СУ “Ген. Хосе де Сан Мартин” в кв. Люлин и 125 СУ “Боян Пенев” в кв. Младост.

Сред официалните гости на събитието ще бъдат зам.-кметът на Столичната община Тодор Чобанов, началникът на Регионалното управление на образованието-София град Ваня Кастрева (Люлин) и други представители на Министерството на образованието и науката, Столичната община, Синдиката на българските учители, както и на партньорите на академията.

Лятната академия на “Заедно в час” се организира за девета поредна година и цели да повиши мотивацията за учене на учениците, да подобри подготовката им по изучаваните предмети и да им помогне да не изостанат по време на дългата лятна ваканция. Академията е и практическата част от интензивното предварително обучение на новите участници от програмата на “Заедно в час”, които от септември 2019 г. ще преподават в училища в 11 региона на страната.

Освен занимания по различни учебни предмети тази година в 125 училище учениците за първи път ще работят и върху собствен блог “125 блог“, в който като журналисти, редактори и фоторепортери ще разказват повече за всичко най-интересно в рамките на академията. През блога родителите също ще имат възможност да видят много по-ясно през какво преминават децата в рамките на академията.

Преподавателите в академията са професионалисти с разнообразен опит и ще преподават различни учебни дисциплини. Всички те са обучени по специална обучителна програма на “Заедно в час”, която стъпва върху международния модел „Преподавай като лидер“, създаден с фокус върху успеха на всеки ученик. Учителите водят редовни учебни часове, които са подготвили специално за учениците на академията, според техните нужди и интереси. Те работят също с екип от опитни специалисти, които наблюдават часовете, дават обратна връзка и насоки как учителите могат да подобрят работата си в класната стая.

За поредна година Академията се провежда напълно безплатно за учениците с подкрепата на фондация “Америка за България”, минерални води “Банкя”, Dundee Precious Metals, “Титан” Златна Панега, Международния клуб на жените – София, “Брейктайм”, Lidl и други индивидуални дарители и съмишленици на “Заедно в час”. Инициативата подкрепят и редица НПО партньори, сред които “Каритас България” и фондация “Здраве и социално развитие”.

Повече подробности за академията може да научите тук или да следите във фейсбук събитието тук.

Разгледайте и снимки от откриването на академията:

сътрудник "Маркетинг и комуникации" в "Заедно в час"

Стани част от вдъхновяващите учители, които променят света на учениците си

дни
часа
минути