ivan dragomirov

Иван Драгомиров

Специалист "Обучение на училищни екипи"

Иван Драгомиров е специалист “Обучение на училищни екипи” в програма “Училища за пример” на “Заедно в час” от началото на 2023г.

Той отговаря за курса “Уменията на 21 век” в програмата, както и за подкрепата на педагогическите екипи на училищата участници.

Кариерният му път започва в класната стая в Козлодуйското училище СУ “Христо Ботев”. Там Иван е начален учител в целодневна организация на учебната дейност по програмата “Нов път в преподаването”. Преди да се включи в екипа на организацията работи като учител и координатор “Дигитализация на учебните процеси” към едно от Софийските частни училища. През годините е заемал различни роли в организацията, които са били със свързани с обучения на учители. През 2019 и 2020 е част от обучителния екип на Летен институт и Лятна академия, а от 2020 до 2022 влиза в ролята на предметен консултант за началните учители по програмата. 

“Иска ми се всички, ангажирани в сферата на образованието редовно да се замисляме  какви са предизвикателствата пред съвременните ученици. Времената се променят, стимулите на днешните деца са различни, мотивацията им е различна. Това е съвсем нормално; няма как да има развитие, ако стоим на едно и също място. Работата в “Заедно в час” ми дава възможност често да провокирам хората; да се замисляме откъде сме тръгнали и накъде отиваме, как да се подкрепяме взаимно в процеса”, споделя той за работата си във фондацията.

Иван е завършил бакалавър Маркетинг в СА “Д.А. Ценов” гр. Свищов и магистратура с Начална училищна педагогика към Пловдивски Университет.

 

Нашият екип