5

Мария Веласкес

Специалист “Подкрепа на училищни екипи”

Мария е координатор “Подкрепа на учители” през втората им година в програмата “Нов път в преподаването” на “Заедно в час”. Тя заема тази позиция от 2018 г., като преди това две години е участник в програмата и учител по изобразително изкуство и музика на ученици от 5 до 8 клас и педагогически съветник в ОУ “Св.св. Кирил и Методий” в гр. Враца.

Мария вярва, че учениците имат силата да променят света около тях с насоки, подкрепа и вяра. Всяко едно дете има нужда от качествено образование и достъп до възможности, за да мечтае и реализира. 

Паралелно с работата си в “Заедно в час” Мария продължава да е част от СЪбитието, инициатива, която стартира заедно със свои колеги от програмата от северозападния регион през 2017 г. с цел развиване на умения на 21 век у учениците чрез разнообразни извънкласни обучения и събития.

Мария има бакалавърска степен Учител по Изобразително изкуство от Софийски университет “Св. Климент Охридски”. Преди да стане част от програмата работи в неправителствения сектор в организации с фокус образование. Била е също арт-терапевт в социален център. 

Нашият екип

Финансирайте училищен проект до 30 000 лв.

Подкрепете учениците от 5-7 клас да развият своите умения за учене и социално-емоционални компетентности.