DSC_0945_Fotor

Мариян Ранков

Старши специалист „Образователни проекти“

Мариян е старши специалист “Образователни проекти” за програма “Учим заедно” в “Заедно в час” от 2021 г. В тази си роля той отговаря за цялостното планиране на годишните издания на програмата,  осигуряването на прозрачно и обективно оценяване на проектните предложения и за подкрепата на одобрените проекти. Преди това заема длъжностите ръководител “Развитие на учители” в програма “Нов път в преподаването” между 2020- 2021г., а между 2018-2020 старши специалист “Въвеждащо обучение” в “Заедно в час” и отговаря за организирането на интензивното обучение на участниците в програмата преди влизане в училище. От 2016 до 2018 г. е координатор „Обучение и подкрепа“ в организацията и подкрепя пряко учителите в тяхната работа и развитие. Преди това две години е участник в програма “Нов път в преподаването” и преподава на ученици в СУ “Любен Каравелов” в гр. Копривщица. Той води следобедните занимания на деца от 1 до 6 клас и подготвя ученици от 4 клас за предстоящото външно оценяване.

Решава да се присъедини към екипа, защото вярва, че с опита си като учител в програмата “Нов път в преподаването” има с какво да допринесе за мисията на “Заедно в час” за осигуряване на равен достъп до качествено образование на всяко дете. Докато работи в Копривщица организира много събития, които обедиянват родители, учители, ученици и местната общност. През 2015 е координатор на добровочески клуб към платформата TimeHeroes. През 2012 преподава в 18 СУ ”Уилям Гладстоун” в София по програма “Успех”.

Мариян е завършил специалност Фотография в “Нов български университет” през 2014 година. Средното си образоване е завършил в ПГТЕ “Хенри Форд”- София.


Интервю с Мариян Ранков прочетете тук.

Нашият екип