DSC_0233

Микаела Цветкова

Специалист "Обучение на училищни екипи"

Микаела Цветкова е специалист “Обучение на училищни екипи” в програма “Училища за пример” на “Заедно в час” от 2023 г. Нейната работа е насочена към развиването и подкрепата на педагогически екипи за преподаване с ученика в центъра. Основните ѝ отговорности включват планирането и провеждането на обучителните преживявания в програмата.

Преди да заеме настоящата си позиция във Фондацията, Микаела има опит като обучител в програма “Нов път в преподаването”, където допринася за подготовката на начинаещи учители в основите на преподаването и изграждането на култура на учене в класните стаи. Тя участва и в планирането на обучения в международния европейски проект NEST (Novice Educator Support and Training). По време на проекта тя работи с експертите от 14 РУО-та в страната за повишаване на капацитета им като наставници на начинаещи учители.

Микаела завършва “Политология” в СУ “Св.Климент Охридски”, а в момента продължава образованието си в европейската магистърска програма MATILDA, фокусирана върху Историята на жените и половете. През 2020 г. се присъединява към “Нов път в преподаването” и в продължение на 3 години преподава английски език в Нови Искър в София. Микаела вярва, че промяната в образователната система е ключът към изграждането на едно активно гражданско общество и подобряването на качеството на живот в страната.

 

Нашият екип