Pier

Петър Пройков

Старши специалист "Развитие и фондонабиране"

Петър e старши специалист “Развитие и фондонабиране” в Заедно в час от 2022 г. Преди това пет години заема различни позиции в екип „Прием на участници“ за програма “Нов път в преподаването”. Той самият става учител по програмата през 2013 година и преподава две години френски език в 17 СОУ „Дамян Груев“ и икономически дисциплини в 15 СОУ „Адам Мицкевич“ в гр. София. Петър вярва, че българското общество има нужда от позитивна промяна, която може и трябва да започне с промяна в децата.

След като завършва участието си в програма “Нов път в преподаването” вярва още по-силно, че най-смисленото нещо, което трябва да се направи в момента, е да се помогне на децата да получат качествено образование. Затова избира да стане част от екипа на „Заедно в час“.

Петър е завършил международни икономически отношения в Икономически университет – Варна. По време на следването си работи като стажант в Община Варна, като участва в развитието на кандидатурата на града за Европейска столица на културата през 2019г. След това става заместник председател в местния комитет на AIESEC, където отговаря за развиването на партньорските отношения на организацията.

Нашият екип