Преслава Байчева

Преслава Байчева

Специалист "Дигитален маркетинг"

Преслава е специалист „Дигитален маркетинг“ в сайта prepodavame.bg, който фондация „Заедно в час“ развива от 2019 г. в отговор на нуждата от качествена и практични информация на професионални теми за учителите в България. Преслава отговаря за популяризиране на материалите в платформата сред учителите и образователните експерти в страната от лятото на 2022 г. В работата си най-много харесва възможността да показва добрите примери и практики от български класни стаи, защото знае, че често те остават невидими или неоценени.

Завършила е „Българска филология“ и магистратура по „Културология“ в СУ „Св. Климент Охридски“ и има 9 години опит като учител по Български език и литература. Започва да преподава в гр. Златица като част от втория випуск на програма „Нов път в преподаването“ на „Заедно в час“.

В сегашната си позиция Преслава вижда възможност да подпомогне работата на преподавателите в страната, както и да направи видими добрите примери от български класни стаи. Смята, че в обществото по-често сме свикнали да говорим за проблемите в образованието, но по-малко за възможни пътища за решаването им.

Преслава е завършила “Българска филология” и магистратура по “Културология” в СУ “Св. Климент Охридски”.

Нашият екип