Истории на учители от програмата на “Заедно в час” ще бъдат представени на Панаира на книгата

Панаир на книгата 2018

Панаир на книгата 2018

Колко бързо можеш да се научиш да цепиш дърва през зимата? Дълъг ли е пътят от Калифорния до Костинброд? Има ли работа, която да ни накара да заобичаме понеделниците? Как Мая избяга от училище в трети клас и се върна в осми? Как изглежда едно ранно сутрешно пътуване с влака от гара Подуене до Костенец? Тези и още истории можете да прочетете тази седмица на 46-тото издание на Софийския международен панаир на книгата 2018 в Националния дворец на културата. Те са част от стотиците разкази на учители от програмата на “Заедно в час”, решили да работят за това всяко дете в България да получи качествено образование.

За първи път “Заедно в час” ще се включи на панаира на книгата, за да обърне внимание на ключовата роля на учителите и това какво може да направи всеки от нас, за да бъде образованието в страната по-добро. Ще разкажем девет истории за смелия избор да бъдеш учител – да надскочиш себе си, да повярваш в учениците и да им помогнеш да открият пътищата пред тях. И ще провокираме посетителите да напишат следващите вдъхновяващи истории, за да изпълним със съдържание и все още празните книги. Защото всеки от нас пише историите, които си струва да бъдат разказани.

Между 11 и 16 декември, на щанда с номер 437 на 4-тия етаж на НДК

(срещу сцена “Културна програма”), ще можете да чуете:

  • как Гергана намери смисъла и удовлетворението в това да ходиш на работа;
  • защо Иван се върна в България и иска да направи образованието тук адекватно на 21 век;
  • как Деница и Иглика посветиха две години от живота си да преподават на деца, които имат голяма нужда от подкрепа;
  • какво накара Здравко от отдавнашен емигрант да се върне към корените си;
  • и още много други истории.

Ще ви очакваме всеки ден на щанда, за да поговорим с вас за образованието и за учителите, които могат да променят житейската траектория на учениците си. На 12 декември от 16 часа заповядайте на събитието “Кариера и кауза. Програмата за лидерско развитие на “Заедно в час”, на което ще разкажем повече за нашата работа и възможностите, които предлагаме. А на 16 декември от 17 часа – на дебат на тема “Да си учител е лесна работа” с участието на възпитаници на програмата на “Заедно в час”.

Кампанията “Празните книги” се случва с подкрепата на Асоциация “Българска книга”.

"Заедно в час" подготвя способни хора да бъдат мотивиращи учители, за да може всяко дете в България да има достъп до качествено образование.

Стани част от вдъхновяващите учители, които променят света на учениците си

дни
часа
минути