Как ще се проведе дистанционният център за оценяване:

За провеждане на центъра за оценяване ще използваме платформа за видеоконферентна връзка Zoom (Зуум)https://zoom.us/.
Молим Ви да свалите и инсталирате програмата предварително, за да се уверите, че нямате технически затруднения. Ако не сте използвали тази платформа – вижте насоките как да свалите и инсталирате предварително програмата на този линк.

Какво е важно да проверите предварително:

  1. За да може да участвате безпроблемно, ви е необходима стабилна интернет връзка. Проверете предварително Вашата интернет скорост – трябва да имате скорост на интернет връзката минимум 50 Mbps. През този линк може да проверите колко е Вашата – fast.com.
  2. Освен стабилен интернет, уверете се, че камерата и микрофонът Ви работят. Молим Ви поне ден преди центъра за оценяване да тествате това, като най-добре е да го направите в самата платформа, която ще използваме. За целта може да използвате тази страница за тест, като натиснете Join: https://zoom.us/test.

По време на провеждането на центъра за оценяване:

Устройство – Молим Ви да използвате лаптоп / настолен компютър / таблет с клавиатура. Мобилен телефон НЕ е подходящо устройство, през което да проведете центъра за оценяване.

Камера и микрофон – центърът за оценяване не може да бъде проведен без наличието им, така че се уверете, че са активни и можете да ги използвате през целия ден.