Първият випуск на “Заедно в час”: Къде са те сега

Пет години след “Заедно в час” сред първия випуск на програмата има директори, предприемачи и експерти в образованието

Част от първия випуск на “Заедно в час” през 2018

През 2018 година се навършват пет години от завършването на първия випуск участници в програмата на “Заедно в час” (2011-2013). Тази своеобразна годишнина ни провокира да разкажем какво се случва с тях днес. Накъде са тръгнали след излизането от класните стаи като учители от програмата, как се развиват професионално и по какъв начин продължават да са свързани с каузата за равен достъп до качествено образование.

Преди седем години тези 21 мотивирани личности, почти без опит в сферата на образованието преди това, се довериха на ентусиазирания ни екип, за да работим заедно за успеха на всяко дете в България. Днес сред тях има директори на училище и детска градина, обучители на учители, социални предприемачи, които развиват общностни инициативи в своите населени места, специалисти, които подкрепят деца със специални потребности и ученици в риск от отпадане от училище, автор на учебник по философия и членове на екипа на “Заедно в час”.

Затова и тези първи пет години са част от доказателствата, че най-важната инвестиция, която можем да направим в образованието, са хората, които работят в него. Инвестицията в тяхното развитие, в подкрепата, във възможността да осъществят идеите си. Защото само така промяната може да продължи.


В серия от публикации ще ви разкажем повече за развитието на възпитаници първия випуск на програмата.
Научете повече за техните лични истории, как опитът в “Заедно в час” им помага и днес
на www.zaednovchas.bg с етикет “Първият випуск”.

Ако и вие припознавате себе си в тези истории, кандидатствайте още сега за нашата програма за професионално и лидерско развитие.

"Заедно в час" подготвя способни хора да бъдат мотивиращи учители, за да може всяко дете в България да има достъп до качествено образование.

Стани част от вдъхновяващите учители, които променят света на учениците си

дни
часа
минути