Ученици развеждат туристи на немски в Пирдоп

AB-PGTHT27-04-2016-6Was wissen Sie über Pirdop? (Какво знаете за Пирдоп?) С този въпрос учениците от 8Б клас на Професионална гимназия по туризъм и хранителни технологии „Никола Димов“ се обърнаха към своите бъдещи гости. Тази учебна година е първата, в която те изучават немски език и си поставят амбициозната цел да направят нещо, което не е правено досега в града, а именно да влязат в ролята на екскурзоводи и да организират и осъществят туристическа обиколка из град Пирдоп на немски език, на която да представят забележителностите на града на немскоезични гости от региона или германски туристи. Така учениците развиват своите комуникативни умения, мотивация за учене на езика, а защо не и да издигнат статута на града като туристическа дестинация.

AB-PGTHT27-04-2016-9От „не можем, само ще се изложим“ към „всъщност беше много яко“ еволюираха настроението и нагласите сред осмокласниците на ПГТХТ „Никола Димов“ гр. Пирдоп, извървявайки пътя към голямата си цел за тази учебна година заедно със своя преподавател по програма „Заедно в час“, Пепа Анигностова. На 27 април учениците предпразнично влязоха в ролята на немскоезични екскурзоводи и проведоха първата по рода си „Туристическа обиколка из Пирдоп на немски“. Те преодоляха притесненията си и смело представиха своя град на германските си гости – студентките Магдалена и Йоана и г-н Тим Курт, изпълнителен директор на местното медодобивно предприятие – Аурубис. Гостите научиха любопитни факти за средновековната Еленска базилика, възрожденските и по-нови културни забележителности на града, и опитаха от местната кухня вкусотии, подготвени от възпитаници на ПГТХТ. Същевременно обаче се състезаваха помежду си в оспорвана викторина. Гостите си тръгнаха със сертификати за придобити експертни знания и вързопче от местния бамбал. Събитието се осъществява с подкрепата и съдействието на Аурубис, а малко преди края му учениците бяха приети и поговориха лично с г-н Курт.

"Заедно в час" подготвя способни хора да бъдат мотивиращи учители, за да може всяко дете в България да има достъп до качествено образование.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонирай се за бюлетин

Най-важното от нас директно в твоята поща

Можеш да се отпишеш по всяко време.