Заедно в час и Община Пловдив подписаха официален меморандум за сътрудничество

plovdiv memorandumНа 11 септември в град Пловдив се сключи меморандум за сътрудничество и партньорство между Фондация Заедно в час и Община Пловдив.

Сред едни от основните приоритети на официалния меморандум са привличането на високо квалифицирани и мотивирани млади хора към учителската професия, както и създаването на добри практики при подбора и кариерното развитие на учителите. Заедно в час и Община Пловдив си поставят за цел също така и повишаване на професионалните умения на директорите в региона. Предвид тревожната статистика в България за над 40% функционално неграмотни ученици двете страни ще се стремят да въведат модерни политики за повишаване на тази функционална грамотност на учениците. Не на последно място Заедно в час и Община Пловдив ще подпомагат кариерното ориентиране на учениците и ще осигуряват връзка между бизнеса и образователните структури в региона.

Като част от рамките на меморандума за партньорство Заедно в час и Община Пловдив ще провеждат консултации на експертно и ръководно ниво и ще разработват съвместни инициативи, проекти и доклади. Двете страни ще реализират и ще вземат взаимно участие в различни форуми, конференции, семинари, кръгли маси, обучения, работни срещи и др.

Партньорската мрежа на Заедно в час в Община Пловдив през следващата учебна 2015/2016 обхваща 10 различни по вид и размер училища. Общо 18 учители  по програма Заедно в час  ще имат възможност да преподават на ученици от начален, прогимназиален и гимназиален етап на обучение. Разширяването на обхвата на Заедно в час през последните пет години се осъществява благодарение на постоянната подкрепа на Регионалния инспекторат по образованието в града. Пловдив е и един от пионерските региони, в които Заедно в час стартира своята дейност.

"Заедно в час" подготвя способни хора да бъдат мотивиращи учители, за да може всяко дете в България да има достъп до качествено образование.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонирай се за бюлетин

Най-важното от нас директно в твоята поща

Можеш да се отпишеш по всяко време.