Популярни личности и бизнес лидери набраха близо 100 000 лв. за качественото образование на всяко дете в България

Благотворителният търг на звездите обедини популярни лица от обществения живот и бизнес лидери в подкрепа на работата на фондация “Заедно в час”

Коя е каузата, която обединява обичани лица от телевизионния екран, най-известната българска chef готвачка в света, част от най-успешните български предприемачи с иновативни идеи, британския посланик, оперна певица и баща и син, които прекосяват Атлантика със сглобена в гаража им лодка?

Всички тези личности и още звездни гости бяха заедно на 21 септември 2021 г. в градината хотел “Хилтън” в София, за да се включат в годишния Благотворителен търг на звездите и да подкрепят каузата за равен достъп до качествено образование и работата на фондация “Заедно в час”. 

Благотворителната вечер се проведе за десета поредна година. Организатори са “Заедно в час” в партньорство с Българския форум на бизнес лидерите и спонсорството на хотел “Хилтън”, SEG, винарска изба “Вила Мелник” и Coca-Cola HBC.

В нестандартното събитие тази година се включиха 15 звезди и представители на над 20 компании от различни бизнес сектори. По време на търга гостите имаха възможност да наддават за два часа от времето на популярни лица с впечатляващи истории от българската култура, предприемаческите среди, медиите и други. Като съмишленици на мисията на Заедно в час те даряват своето време като лектори, водещи на работилници, за тиймбилдинг дейности и пр. 

В рамките на вечерта бяха набрани близо 100 000 лв., които ще бъдат инвестирани в обучението, развитието и подкрепата на учителите и училищата в програмите на “Заедно в час” – “Нов път в преподаването” и “Училища за пример”.

“След последните три учебни срока, в които учителите и учениците прекараха повече време пред домашните компютри вместо един срещу друг в класната стая и много родители успяха да надникнат във виртуалните класни стаи, все по-често чуваме въпроси – имат ли наистина всички деца в България достъп до качествено образование? Какво и как трябва да учат училище и по какъв начин да ги подкрепим да “наваксат”? За нас в “Заедно в час” това са важни въпроси, които задаваме още преди пандемията. През работата си с учители и училища в цялата страна, с подкрепата на партньори от бизнеса, институциите и гражданския сектор не спираме да търсим решения и възможности всички деца в България да развиват потенциала си въпреки ограниченията на средата или ситуацията. Образованието е кауза за цялото общество, затова и се радваме, когато можем да обединим толкова успешни и вдъхновяващи хора от различни сфери да станат лица на тази кауза и да я подкрепят.”, сподели Траян Траянов, изпълнителен директор на “Заедно в час”, по време на събитието.

„Каузата за качествено образование е кауза, с която общността на отговорния бизнес е съпричастна от години, тъй като тя е в основата на успешното икономическо и обществено развитие. Последните месеци ни показаха нагледно изключително важната роля на училището и на учителите за напредъка на всяко дете независимо от статуса на родителите. За нас в Българския форум на бизнес лидерите е привилегия за десета поредна година да подкрепим Благотворителния търг на звездите и фондация „Заедно в час“ и така да дадем своя скромен принос за решаването на един ключов въпрос – в България да расте способно, мотивирано и активно ново поколение, което взема живота си в собствените си ръце.“, коментира Левон Хампарцумян, председателят на БФБЛ

Сред звездите, които подкрепиха събитието тази година, бяха Chef Силвена Роу, вдъхновяващите мореплаватели Стефан и Максим Иванови, гласът на последната българска песен на Евровизия Виктория Георгиева, режисьорът, преподавател и актьор Ники Илиев и ТВ водещите Десислава Стоянова и Николаос Цитиридис, оперната певица Мила Михова, вицепрезидента и управляващ директор на VMware България Диана Стефанова, майсторът в OKR планирането Иван Осмак, технологичният инвеститор Лидия Дервишева, както и създателите на иновативната компания за разграждане на органични отпадъци “Насекомо” Ксавие Марсенак и съпругата му Олга. Сред звездите бяха още актьорът и продуцент Алек Алексиев, ултрамаратонеца Краси Георгиев, лектора по креативно писане Калина Панайотова и британския посланик Роб Диксън.

Вижте още снимки от събитието в галерията:

сътрудник "Маркетинг и комуникации" в "Заедно в час"

Стани част от вдъхновяващите учители, които променят света на учениците си

дни
часа
минути