Повече от 100 специалисти от IT и технологичната сфера се включиха в благотворителната викторина QuizIT vol. 2

Повече от 100 професионалисти от технологичния и IT бранш обединиха знания и добро настроение в благотворителната викторина QuizIT, за да подкрепят успеха на всяко дете и работата на учителите по програма Заедно в час. QuizIT vol. 2 се проведе за втори път в понеделник, 9 октомври, в бар “Петък”, като събра рекордните 14 отбора от над 10 технологични компании. Основен организатор на събитието е фондация Заедно в час по инициативата на технологичната компания Questers и с подкрепата на бар “Петък” .

В благотворителната викторина участниците имаха възможност да изпитат знанията си с въпроси в шест тематични категории – музика, наука, образование, спорт и общи. А през благотворителна томбола да подкрепят и директно работата на неправителствената организация с лично дарение. Присъстващите събраха повече от 1500 лв. в рамките на събитието, а Questers ще добавят към сумата допълнително дарение от 2000 лв. По този начин общата събрана сума от вечерта ще подпомогне финансовия стимул на един учител по програмата за седем месеца (500 лв на месец).

Отборът победител Miracle.

По време на QuizIT vol. 2 всички участници и техните поддръжници научиха повече за мисията на Заедно в час за осигуряване равен достъп до качествено образование от водещия на събитието Александър Иванов, който е възпитаник на програмата, а в момента е ръководител обучения в Софтуерния университет. Алекс разказа повече за своята работа като учител в с. Челопеч и за това колко важно е всички да подкрепяме реализирането на повече възможности за учениците, през които те да развият пълния си потенциал.

Каузата на събитието беше подкрепена и от редица други съмишленици на Заедно в час, които осигуриха безплатно наградите за победителите във викторината и благотворителната томбола. Голямата награда за най-добре представилия се отбор беше ваучер за приключения с Dextrophobia rooms, а късметлиите от томболата си тръгнаха с два билета за тесте карти с предизвикателства Cards2Go, шал от Шевица, 3 впечатляващи чанти от Cyanoprom, тениски от Наука.бг, двойна покана за двама за Stand Up Comedy Bulgaria, покана за двама за Sofar Sounds Sofia и подарък от НОСИЯ.

"Заедно в час" подготвя способни хора да бъдат мотивиращи учители, за да може всяко дете в България да има достъп до качествено образование.

Стани част от вдъхновяващите учители, които променят света на учениците си

дни
часа
минути