Формула за успешно предизвикателство с кауза

Вече си решил, че искаш да участваш в “Предизвикай се с кауза” на 30 май. Трудно ти е обаче да измислиш предизвикателство, което да е мотивиращо, различно и се колебаеш как да подходиш. Няма проблем, подготвили сме специална формула, която ще ти помогне

Следвай стъпките и сме сигурни, че ще избереш най-вълнуващото приключение.

1. Дай си ясна представа какво е твоето физическо състояние и какво е възможно.

Важно е да се пазиш и да не се нараниш, докато се подготвяш или предизвикваш. Искаме да е забавно, а не трагикомично, нали 🙂

2. Постави си цел, която е точно на ръба на възможностите ти.

Нещо, което все още не си правил, но много искаш да постигнеш. Нещо, до което си близо да реализираш, но винаги не ти е стигало малко. Например да изминеш определени километри/крачки в ходене, да избягаш 10 км, да изкачиш по-трудна категория на стена за катерене или да преминеш с велосипед определена дистанция.

3. Добави нестандартна нотка, направи го интригуващо.

Ако се притесняваш, че не си спортен тип и по-трудно ще се отличиш със забележителни рекорди, спокойно. Има начин да направиш предизвикателството си готино и мотивиращо. Погледни избрания спорт през различен ъгъл например – вместо да се предизвикаш с определен брой километри за ходене, може да си заложиш 50 обиколки на любимия ти парк, да направиш не най-продължителната стойка на ръце, а възможно най-много челни стойки на различни места из града. Развихри въображението си и бъди креативен. 

4. Тренирай и споделяй напредъка.

Не чакай да дойде 30 май, за да се предизвикаш, сподели своята цел, тренирай и споделяй за напредъка. Доказано е, че човек постига целите си много по-често, когато работи усилено за тях и споделя с близки и приятели. Не забравяй да включиш още таговете #challengeforcause #предизвикайсе #предизвикайсескауза, за да следим и ние твоя напредък. Ще се радваме да си и наше вдъхновение. 

Скоро ще ти споделим и идеи как да се подготвиш за своето предизвикателство със съвети от нашите посланици – професионални спортисти.

Прочети още идеи как да се предизвикаш с кауза тук.

сътрудник "Маркетинг и комуникации" в "Заедно в час"

Стани част от вдъхновяващите учители, които променят света на учениците си

дни
часа
минути