Представители на “Банкя” и “Кока-Кола” разговаряха с ученици за това колко важно е образованието

Когато телефонът на Стефан иззвъня с обаждане от влогъра Емил Конрад в класната стая настана истински фурор

Колко важно е човек да не спира да учи, какви разнообразни възможности за кариерно развитие стоят пред всеки ученик и какво ще се случи, ако сложим салфетка в газирана напитка – това бяха част от темите, по които представители на “Банкя” и “Кока-Кола ХБХ България” разговаряха с ученици, на които преподават учители по програма “Заедно в час”.

Посещенията са част от усилията на учителите да срещнат децата и младежите с професионалисти от различни сфери и така да им покажат смисъла от упоритата работа в училище и разнообразните възможности за кариерно развитие. “Банкя” е дългогодишен партньор на “Заедно в час” и представители на компанията активно се ангажират с мисията на организацията всяко дете в България да получи достъп до качествено образование и до възможности за личностно и професионално развитие независимо от средата, в която живее.

Изпълнителният директор на “Кока-Кола ХБК България” Светослав Атанасов гостува в час по предприемачество на ученици от Професионална гимназия по ветеринарна медицина и селско стопанство “Св. Георги Победоносец” в гр. Костинброд, воден от Василена Филимонова, първа година учител по програма “Заедно в час”. Той разказа за своя професионален път и уменията, които е развивал още от ученическите години и след това вече в компанията. Атанасов сподели колко важно е младежите да полагат усилия, да са мотивирани и любопитни и да не спират да учат, за да постигнат мечтите си.

Светлана Димитрова разказа за своя професионален път и какво й е било нужно, за да стигне до сегашната си позиция

“Използвайте шанса си във всяка една ситуация да учите, защото това ще ви направи по-добри хора и по-добри професионалисти. Колкото повече човек е отворен да учи непрекъснато, толкова по-добре се реализират идеите и мечтите му”, обърна се той към младежите. И даде пример със себе си и с това, че през всеки етап на живота си се води от идеята за непрекъснато учене, търсене на промяна и нови възможности. По време на срещата си с учениците Светослав Атанасов ги провокира още да си помислят за една своя голяма мечта и какво трябва да направят, за да я реализират.

Старши бранд мениджърът “Газирани напитки” Светлана Димитрова и мениджърът “Социални медии” Стефан Радов пък посетиха по-малките ученици от 2-ри и 4-ти клас в 159 ОУ „Васил Левски“ в Челопечене. Срещата беше организирана от Дарина Дамянова, която за втора година преподава на началните класове като учител по програма “Заедно в час”.

Светлана Димитрова и Стефан Радов също разказаха за своя професионален път и какво им е било нужно, за да стигнат до сегашните си позиции. Децата споделиха своите мечтани професии, местата по света, които искат да посетят, и известните личности, които искат да срещнат. Те бяха силно впечатлени, че гостите им познават покрай работата си популярни български звезди, а когато телефонът на Стефан иззвъня с обаждане от влогъра Емил Конрад в класната стая настана истински фурор. Конрад се включи в кратък конферентен разговор с учениците и ги насърчи да следват мечтите си.

А срещата завърши с призива: “Всеки ден можете да срещнете трудни моменти, но най-важното е да не се отказвате”.

"Заедно в час" подготвя способни хора да бъдат мотивиращи учители, за да може всяко дете в България да има достъп до качествено образование.
Абонирай се за бюлетин

Най-важното от нас директно в твоята поща

Можеш да се отпишеш по всяко време.