Близо 70 души рисуваха с кауза в подкрепа на “Заедно в час” преди Коледа

В специалното благотворително събитие “Рисувай с кауза” на DaliVino и “Заедно в час” служители на компании и приятелски групи събраха над 1000 лв дарения за мисията успеха на всяко дете

Да рисуваме с кауза онлайн за Заедно в час

В ситуацията на Covid-19 пандемия изобщо не е лесно да събереш екипа, да се видиш с приятели и да отбележите края на календарната година. Варианти за нетрадиционно провеждане на коледните партита обаче има благодарение на новите технологии и леко пречупване на традиционните формати. 

Ако не ни вярвате, време е да ви разкажем за съвместното ни събитие с  DaliVino, което не само помогна на близо 70 души да прекарат заедно смислено и забавно време с колеги и приятели, но им позволи да творят с кауза. 

На 21 декември, броени дни преди празниците, няколко екипа на големи компании, сред които Булсатком, Астра Зенека, Lidl, още приятелски групи и дори отделни ентусиасти се включиха в “Да рисуваме предколедно с кауза” и откриха, че във всеки има скрит творец. Макар и онлайн, събитието успя да скъси виртуалните разстояния и да създаде предколедно настроение, весели шеги и да сплоти хора, които последно време работят основно дистанционно. 

“Всяка година DaliVino подкрепя дадена кауза около Коледа. Тази година решихме да подкрепим “Заедно в час”, защото вярваме в тяхната мисия: достъп до качествено образование за всяко дете в България”, сподели Карина Ангелова от Dali Vino за идеята да направят благотворително събитие.

Под насоките на професионалния художник на вино-галерията всеки успя да създаде и красива зимна картина – сувенир от преживяването и подарък за своите близки.

“Прекрасно изживяване, чрез което в компанията на приятели и колеги се отнесохме в света на изкуството, за да подкрепим важна кауза! Аз лично добавих няколко щрихи в картината си, за да заприлича на семейната ни къща и картината се превърна в мил и забавен коледен подарък за родителите ми”- Никол Сапунджиева от екипа на една от компаниите.

За част от участниците преживяването беше също своеобразен коледен подарък от компаниите им, които оценяват, че в настоящата ситуация усилията за сплотяване на екипа са особено важни и ценни за организационната култура. 

„Събитие тип “рисуване с вино” е уникален начин да се потопиш напълно в различна и позитивна атмосфера, а това е особено ценно в промененото ни от Ковид-19 ежедневие. Допадна ни идеята за споделяне на време и положителни емоции с колеги, приятели и съмишленици. Допълнителен плюс за нас беше и социалната кауза на събитието, която екипът на Lidl подкрепя устойчиво – образованието. Вярваме искрено, че това е начинът да направим нашето утре по-красиво!“, сподели Рая Цветкова, Employer Branding мениждър от името на целия HR отдел на Lidl.

“С удоволствие бихме се включили отново и бихме оказали подкрепа в събитие с подобна цел: “Да рисуваме заедно с кауза” в подкрепа на фондация “Заедно в час”. В период когато социалната изолация е ежедневието ни, всички активности за общуване между екипа – не непременно по работа – са високо ценени. А когато това е координирано с нещо развлекателно, приятно и образователно, с много важна кауза – инвестицията в нашите деца – моята подкрепа е безапелационна.”, коментира главния маркетинг директор на Булсатком Добромира Маринчева. 

Булсатком подкрепя работата на “Заедно в час” през цялата 2021 г. и с допълнителния си ТВ пакет “Глобус“.

За всички важна добавена стойност беше благотворителната кауза и подкрепата за “Заедно в час”. Участниците научиха повече за работата на организацията и как по различни начини подкрепя подобряването на образованието в страната. Част от тях избраха да станат и дългосрочни дарители през следващата година. Ние благодарим на всички за приятното време и възможността да намерим нови съмишленици, защото за качественото образование е важна ролята на цялото общество.


Вие също може да ангажирате вашите служители по подходящ за вашата организация начин, а междувременно да подкрепите каузата на “Заедно в час”. Пишете ни на development@zaednovchas.bg, за да обсъдим възможните варианти.

Не пропускайте да видите още как може да празнувате или да се предизвиквате с кауза.

Още един начин да ангажирате служителите с благотворителни каузи е Дарителството по ведомост. Прочетете повече за този начин на подкрепа тук.

сътрудник "Маркетинг и комуникации" в "Заедно в час"

Стани част от вдъхновяващите учители, които променят света на учениците си

дни
часа
минути