Музиката, която преобръща света на второкласниците с RockSchool

90 су посещение рок скул

Каква е работата на вокалния педагог? Как той може да помогне на децата на постигат целите си? Второкласниците на 90 СУ научиха отговорите с гостуване на RockSchool в час

90 су посещение рок скул

„Те свикнаха да имат гости в класната стая, някой да ги наблюдава как работят, как учат, как се представят.“, споделя учителката на втори А клас Теменужка Тотева в 90 СУ “Генерал Хосе де сан Мартин” в София.

След среща на малчуганите с композитора Боби Мирчев преди година г-жа Тотева решава, че ще бъде полезно за децата да продължава да ги среща с хора на изкуството. В ролята на „човек за пример“ и вдъхновяващ ролеви модел през месец май с учениците влиза преподавателката от RockSchool Камелия Динева, която се занимава с музика „откакто се помни“.

„Според мен на този етап от своето детство те все още се ориентират какво им е интересно, участват в различни занимания по интереси, записват се, отписват се от извънкласни занимания, а моята цел е да им предложа разнообразни срещи с хора, за да могат сами да открият своите силни страни и да ги развиват в процеса на учене и израстване.“, споделя мотивацията си за посещението г-жа Тотева, която е и възпитаник на програмата “Нов път в преподаването” на “Заедно в час”:

В своята работа вокалният педагог Камелия Динева учи хора от всички възрасти на правилно пеене и как най-ефикасно да използват възможностите на собствения си глас.

Затова и гостуването е не само много увлекателно за учениците, но и полезно. По молба на учениците тя им показва техники и начини за правилно пеене, защото на тях самите им предстои да влязат в ролята на изпълнители за благотворителен концерт на училището.

„Най ценното от тази среща, бе че децата имаха възможност да задават своите въпроси“ споделя г-жа Тотева.

Учителката забелязва промяната в учениците след срещатас вокалния педагог – те стават по-отговорни, имат желание да участват активно и приемат предизвикателствата на г-ж Динева. По време на предстоящия концерт те се изправят за хубава стойка, усмихват се по време на изпълнението и правят подходящите движения на сцената.

Най-ценното за мен беше непосредственият контакт с децата. Тяхната любознателност и интересните въпроси, които ми зададоха,“ споделя от своя страна вокалният педагог и потвърждава, че с удоволствие би се включила отново в инициативата, която има потенциала да променя мирогледа на децата. 

Гостуванията на вдъхновяващи ролеви модели разширяват света на учениците многократно и непосредствено те учат как да се трудят, над какво да се концентрират и как да мечтаят!

Вижте още снимки от посещението на Камелия Динева при второкласниците:

В “Заедно в час” вярваме, че успешните хора от всички сфери са силни ролеви модели за ученици. Още от създаването на организацията насърчаваме учителите да приемат и канят в класната си стая хора за пример, които с опита и живота си вдъхновяват учениците да бъдат по-мотивирани и целеустремени. Научете повече кои други хора са гостували в класни стаи на участници в програмата тук.

Абонирай се за бюлетин

Най-важното от нас директно в твоята поща

Можеш да се отпишеш по всяко време.