Как да ангажираме родителите в работния процес на учениците?

Приложение онлайн
Приложение онлайн

Някои родители са по-ангажирани в комуникацията си с учители и вероятно често ви звънят и разпитват. Други пък разчитат на информацията от интернет платформите или от ангажираните родители. Каналите за комуникация са много и е възможно систематизирането на информацията да ви затрудни. 

От сайта Edutopia препоръчват 5 популярни платформи, които ви позволяват да ангажирате, информирате и да общувате с родителите в дигитална среда. Не се страхувайте да изпробвате няколко от тези платформи и да ни споделите ефекта. Когато откриете подходящата за вас, бъдете постоянни в използването ѝ, и не се колебайте да поискате обратна връзка от родителите.

ClassDojo

ClassDojo e безплатно приложение, което свързва учители, ученици и родители. Учителите могат и да ангажират родителите чрез споделяне на снимки, видеа, резултати и постижения на учениците. ClassDojo позволява на децата да създадат собствено портфолио, в което да събират постиженията си.

Remind

Remind – приложение за изпращане на важни съобщения от учител към родител, на ниво клас или на училищно ниво. Платформата позволява на учителите да видят кой чете техните съобщения и да преценят дали се налага да се свържат с някои родители директно по телефона. Remind предлага безплатен план за отделни учители. 

Spotlight

Spotlight – платена услуга, която визуализира резултатите на учениците с помощта на дигитални графики. Чрез нея можете да изпращате резултатите и постиженията на всеки ученик. Родителите получават информация за областите, върху които децата трябва да наблегнат и препоръки за това как да ги подкрепят в учебния процес. 

Seesaw

Seesaw – приложение, което помага на учениците да документират наученото. Родителите могат да проследят напредъка на децата си чрез тяхното индивидуално портфолио, както и да разглеждат отделните постижения на децата си през учебния срок. Приложението е безплатно за учители и ученици.

Padlet

Padlet – Сигурно често ви се налага да отговаряте на един и същи въпрос по няколко пъти. Тази платформа дава страхотно поле за често задавани въпроси, което родителите могат да попълват. По този начин имате връзка със всички родители едновременно, а те виждат всички отговори на въпросите, които ги интересуват. 


Повече идеи за общуване с родители и организиране на родителски срещи онлайн прочетете тук.

Стани част от вдъхновяващите учители, които променят света на учениците си

дни
часа
минути