С повече от 650 ученици започна десетата лятна академия на “Заедно в час”

За първи път събитието се провежда изцяло онлайн и събира ученици от цялата страна

Повече от 650 ученици от от цялата страна се записаха за лятна академия на “Заедно в час” тази година. Десетото издание на лятната занималня стартира на 3 август и се провежда за първи първи път изцяло онлайн и с национален мащаб. Учениците в академията са от 1 до 12 клас, като най-голям е интересът в начална степен и прогимназия, където са записани повече от половината ученици. В академията са се записали и деца, които живеят в чужбина и учат в български училища зад граница.

Основна цел на академията е да повиши мотивацията за учене на учениците и да подобри подготовката им по изучаваните предмети. Заради пандемията от COVID-19 ще бъде обърнато специално внимание на затвърждаване на знанията, придобити по време на дистанционното обучение.

Онлайн лятната академия продължава до 14. август, като се провежда всеки делничен ден от 9:00 до 12:30 ч. На ден е предвидено учениците да имат по четири учебни часа с междучасия от 10 минути между всеки от тях. Уроците са планирани така, че да насърчават активното участие на учениците и сътрудничеството между тях под формата на работа по групи, работа по проекти, споделяне, дискусии и пр. 

Учители в лятната академия са новият випуск участници в програма “Нов път в преподаването” на “Заедно в час”. Те са специалисти по различни учебни дисциплини и имат разнообразен предишен професионален опит. Академияте е част от тяхната интензивна предварителна подготовка и обучение преди влизането в училище през септември 2020 г. Тази година заради пандемията от COVID-19 интензивното обучение на новия випуск се провежда изцяло онлайн. 

Лятната академия се провежда за десета поредна година безплатно за родители и ученици благодарение на редица партньори, сред които Фондация “Америка за България”, Столична община, Титан Златна Панега Цимент, Сердика Център, Breaktime, ITST Technology и др.

сътрудник "Маркетинг и комуникации" в "Заедно в час"

Стани част от вдъхновяващите учители, които променят света на учениците си

дни
часа
минути