Лятната академия на “Заедно в час” е отворена за ученици от цялата страна и чужбина

Единадесетото издание на академията ще ще проведе онлайн от 26 юли до 12 август

За единадесета поредна година “Заедно в час” организира безплатна Лятна академия за ученици от I до XII клас. Академията през 2021 ще се проведе онлайн от 26 юли (понеделник) до 12 август (четвъртък). Записването вече започна на сайта на организацията, където родителите трябва да попълнят формуляр до 15 юни.

Целта на лятната академия е да повиши мотивацията за учене на учениците и да подобри подготовката им по изучаваните предмети.

“Пандемията от COVID-19 за втора година ни провокира да проведем академията онлайн. За нас най-важна е общата безопасност и здраве, затова няма да рискуваме с провеждането на толкова масово събитие на живо. Онлайн форматът обаче ни позволява да отворим академията за ученици от цялата страна и дори чужбина! През последната година натрупахме сериозен опит в подкрепата на учителите за преподаване онлайн и вярваме, че можем да предложим на учениците полезни, вълнуващи и приятни занимания”, споделя Мариян Ранков, ръководител “Развитие на учители” в “Заедно в час”.

Часовете по време на академията са водени от новите мотивирани учители в програма “Нов път в преподаването” на “Заедно в час”. Те преподават по различни учебни дисциплини и имат разнообразен предишен професионален опит. Академияте е част от тяхната интензивна предварителна подготовка и обучение преди влизането в училище през септември 2021 г.

Какво да очакват учениците и родителите от академията:

  • Заниманията са от 26 юли (понеделник) до 12 август (четвъртък) всеки делничен ден; 
  • Часовете са от 9:00 ч. до 12:30 ч. (за учениците от 1 до 4 клас часовете ще са по 30 мин., а за учениците от 5 до 12 клас по 40 мин.);
  • НОВО! Децата са разпределени в класове, съобразно завършен или предстоящ клас за следващата учебна година (изборът се прави от формуляра за регистрация от вас);
  • НОВО! В част от заниманията има включен спорт и упражнения за раздвижване; 
  • НОВО! По желание учениците могат да получат и допълнителни материали/задачи за самостоятелна работа следобяд или да се включат в допълнителни безплатни възможности от наши партньори и съмишленици;
  • В обедните часове (12.30-13:15) за учениците има организирани свободно избираеми клубове по интереси;
  • Предвидени са разнообразни и забавни тематични дни, съобразени с възрастта и интересите на учениците;
  • 2 родителски срещи и споделяне на данни за представянето на учениците с всеки родител;
  • Сертификат за завършена академия (при редовно посещение на часовете).

ВАЖНО! За да се включи адекватно в обучението, всеки ученик е нужно да има достъп до устройство (таблет, компютър, смарт телефон) в рамките на учебните часове.

Очаквайте повече подробности, отзиви и истории от Лятната академия през следващите седмици.

Прочетете още:

Защо съм за осма поредна година на Лятна академия

5 причини да се запишеш за онлайн Лятната академия

сътрудник "Маркетинг и комуникации" в "Заедно в час"

Стани част от вдъхновяващите учители, които променят света на учениците си

дни
часа
минути