Българи в Сан Франциско организираха събитие и кампания в подкрепа на Заедно в час

Седмица преди Коледа ангажирани и мотивирани българи в Сан Франциско доказаха, че големите разстояния не са пречка за това да вярват и да работят за успеха на децата в България. Близо 50 души подкрепиха мисията за равен достъп до качествено образование и работата на Заедно в час на специално събитие на 16 декември.

Присъстващите имаха възможност да се запознаят по-подробно с работата и целите на фондацията в България. Научиха повече за мотивацията на участниците в програмата да станат учители на най-нуждаещите се ученици и как ежедневните предизвикателства в класната стая развиват лидерските им умения.

“Аз нося България в сърцето си и смятам, че бъдещето й зависи от всички нас, където и да сме по света. Това, че не се сблъскваме лице в лице с проблемите на високата неграмотност, безработицата и неангажиранността на младежите в България не означава, че трябва да си затваряме очите и да се успокояваме, че не ни касаят пряко. Напротив, като ги игнорираме, ставаме съучастници в тяхното задълбочаване”, споделя своята мотивация да се включи в организацията на събитието Павлина Янакиева.

“Като родител за мен няма по-свята кауза от това да дадеш шанс на едно дете да се реализира в пълния си потенциал и да развие ценностите и любовта, които носи в себе си. Чрез това събитие исках да дам гласност на най-болезнените проблеми в България и да споделя с моите сънародници за чудесата, които Заедно в час прави за децата и бъдещето на родината ни. Силно вярвам, че позитивната промяна започва с всеки един от нас, а когато има ясна цел, която да обединява хората в едно по-добро и хуманитарно дело, тогава няма граници които да я спрат”, допълва още Павлина.

Подобна среща се организира за първи път от българската общност от Силициевата долина в САЩ. Сред гостите на събитието бяха български професионалисти от частния и публичния сектор от разнообразни идустрии: IT, финанси, право, строителство, образование, дизайн и други. Освен да запознае повече от нашите сънародници с мисията на организацията, събитието целеше също да набере средства и да популяризира кампания в подкрепа на учителите по програма Заедно в час, които преподават в 10 региона на страната. Повече за кампанията в Global Giving, която още е активна, може да научите тук.

Искрено благодарим на организаторите на срещата Павлина Янакиева, Деян Витанов, Спас Божанов и Лъчезар Атанасов, както и на всички присъстващи от българската диаспора по западното крайбрежие на САЩ за ангажираността и подкрепата.

Вие също може да подкрепите работата на Заедно в час. Повече за възможностите как да го направите може да научите тук или да се свържете директно с колегите от отдел “Развитие и Фондонабиране” на development@zaednovchas.bg

"Заедно в час" подготвя способни хора да бъдат мотивиращи учители, за да може всяко дете в България да има достъп до качествено образование.
Абонирай се за бюлетин

Най-важното от нас директно в твоята поща

Можеш да се отпишеш по всяко време.