26 октомври | 18:00

Webinar: Как да подобрим работата с колегите в училище

Самотно занимание ли е работата на учителя? Какво прави един училищен колектив силен, сплотен и подкрепящ се? Защо всеки директор трябва да насърчава подкрепата между учителите в своя екип? Отговори на тези въпроси ще търсим по време на уебинара Как да подобрим работата с колегите в училище. Двама опитни директори ще споделят своя опит, съвети и предизвикателства, свързани със сътрудничеството в училище – между учители, учители и ученици и дори различни училища.

Ще споделим полезни идеи за изграждане на екип от опита на програма „Училищa за пример”.  Ще разберете още как професионалните учещи общности (ПУО) насърчават по естествен път сътрудничеството и как могат да се използват за постигане на дългосрочните цели на училището. 

По време на уебинара ще научите

Изграждане на училищна култура

Ще разгледаме сътрудничеството в училище като елемент на училищната култура.

Сътрудничество вътре и извън училище

Как се изгражда сплотен екип и до какви резултати води сътрудничеството вътре и извън училище.

Как ПУО помага да насърчим сътрудничеството

Какво е професионална учеща общност и как тя помага за насърчаване на сътрудничеството в училищния колектив. Какви са целите и задачите на едно ПУО?

Основата на сътрудничеството: Какво е професионална учеща общност?

ПУО е подход, при който група учители работят съвместно за подобряване на учителската си практика и учебните резултати на учениците. Членовете на тази общност участват в регулярни срещи, на които дискутират постиженията на учениците с цел професионално усъвършенстване.

По време на уебинара ще научите повече за ПУО, ползите от него и практични съвети как да го приложите във Вашето училище. 

Регистрирайте се

Тази форма е недостъпна.

Програма и основни акценти

Кои са водещите

Петя Русинова

Ментор в програма "Училища за пример"

Петя Русинова е бивш директор на ОУ „Никола Вапцаров“ в с. Селановци и настоящ учител. Отличена за приноса си в образованието с награда „Св. Иван Рилски“ от МОН. Петя вече има две години опит като ментор на училищата от випуск 2020-2022 на програма „Училища за пример“.

Лена Парова

Директор ОУ “Св. св. Кирил и Методий”, Ветрен

Лена Парова работи в сферата на образованието от 31 години като 21 от тях е директор на училище. Преминала е много професионални обучения за обучител, както в България, така и в чужбина. В работата си като обучител държи на това да споделя опита си с колегите, обученията й да бъдат полезни, интерактивни и практически насочени.

Споделете с колеги и вашия директор

Събитието ще се проведе на 26 октомври от 18:00 ч. Подходящо е за учители, директори, училищни психолози и експерти в сферата на образованието. Споделете с колеги и вашия директор.

Facebook
LinkedIn

Какво представлява програма „Училища за пример“ и как насърчаваме сътрудничеството в училище

„Училища за пример“ е единствената двугодишна програма за професионално развитие на цели училищни екипи в България. Целта на програмата е да подкрепи училищата устойчиво да подобрят своите управленски и преподавателски практики и по този начин да допринесат за успеха на всички ученици в училището.  

Програмата е безплатна за училищата и им осигурява съвременни обучения, инструменти и възможности за директно адаптиране на наученото в практиката, подкрепа от опитен ментор и много допълнителни възможности за учене от опита на другите училища в програмата.

В момента може да заявите интерес към програмата и да разберете първи при отваряне на кандидатстването за новия випуск на програмата в началото на 2023 г.

С регистрацията получавате

  • Достъп до уебинара
  • Презентация с практични идеи
  • Възможност за задаване на въпроси
  • Допълнителни ресурси и материали
  • Възможност да научите повече за програма "Училища за пример"
БЕЗПЛАТНО