Сподели бизнес казус в Consulthon и подкрепи “Заедно в час”

Мариета Бенчева отправя забавно бизнес предизвикателство с кауза за своя рожден ден. Включете се до 12 март!

Мариета и нейният бизнес партньор в Consulthon

Замисляли ли сте се да отпразнувате рождения си ден, като подкрепите кауза или организация, в която истински вярвате? А опитвали ли сте да предизвикате приятели (и дори непознати) да ви подкрепят… като споделят казус, пред който са изправени в работа?

Нестандартният начин да отбележи своя рожден ден с “Образование за Бизнес казуси” – предизвикателство за споделяне на бизнес казуси в платформата Consulthon.com и осигуряването на дарение за всеки споделен казус, е на Мариета Бенчева, една от създателките на Consulthon.

Преди две седмици Мариета публикува в своите профили призив към приятели и познати да се включат в предизвикателството:

“Всички си спомнят от деца народната приказка “Сливи за смет”, даже някои сега я четат на децата/внуците си.

За предстоящия ми рожден ден аз реших да направя своя вариация под името “Образование за Бизнес казуси”

….

Включете се с бизнес казуси или бизнес решения на consulthon.com и аз ще дотирам £10 за всеки към “Заедно в час”. Целта ми е да прочета поне 50 поста на consulthon.com (ако са повече – това означава само по-голяма сума за образование) и да ги монетизирам към месечната подкрепа за двама подготвени и мотивирани професионалисти, които преподават като част от програмата”


Мотивацията за предизвикателството

Мариета споделя, че нейната мотивация да подкрепи организацията по този начин е преди всичко силната и вяра в силата на качественото образование:

“Децата не избират средата, в която ще се родят, което предопределя след това знанията им, способността им да мислят критично, да анализират и професионалния им път. Все умения, които искат здрава основа и постоянно надграждане. Аз съм щастливка и съм благодарна на моите родители, че са ми осигурили възможност за качествено образование, което по-късно да се трансформира в хубави работни позиции и предприемачески идеи и инициативи. Това е причината моят личен избор за подпомагане на кауза да е образованието. Образованието не е пасивна инвестиция, а напротив – винаги се отплаща и никой не може да ти го отнеме. А хората, които преподават в крак с времето, трябва да бъдат подпомагани, насърчавани и окуражавани”, разказва Мариета.

Тя допълва също, че за нея както семейството е структурната единица на обществото, така образованието е структурната единица на икономиката и напредъка.

За Мариета и Consulthon

Мариета е създател на международната консултантска платформа Consulthon.com, която по иновативен начин свързва консултанти от цял свят и помага на различни бизнеси да намерят креативни, нови и ефективни решения за своите казуси. Мариета и нейният бизнес партньор са провокирани да създадат Consulthon от своя дългогодишен опит в консултиране на различни компании. Това, което липсва и на двамата в процеса на работа през годините е бизнес форум, където се споделят казуси и различни професионалисти се включват с идеи. Така създават своето липсващо решение – Consulthon. Платформата стъпва на два основни принципа:

А. Универсална обмяна – чрез знание, едно бизнес препятствие може да стане решение, а една идея да се превърне в експертност.

Б. Универсално доверие – когато знанието е връзка между всеки двама професионалисти, те могат да се обединят в проект.

“След като информационните граници падат и всичко може да се прочете, важното е как ще се приложи – нужно е да се споделят свободно бизнес проблеми и да се предлагат възможности от решения”, вярва Мариета и допълва – “Знанието, за разлика от суровини и енергия, е единственият ресурс, който колкото повече използваш толкова повече имаш.”

Мариета е убедена, че в условията на иновация, роботизация, промяна из основи на цели индустрии, споделена икономика и пазари няма нищо по-важно от това да се изграждат умни и мислещи хора, които да управляват настъпилите сложни процеси. 

Ако и вие мислите така, подкрепете нейната кауза и направете подарък за нейната кауза “Заедно в час”, като споделите казус в Consulthon.com до утре, 12 март.


Научете повече как и вие да подкрепите “Заедно в час” с дарение тук.

На специалната ни страница “Предизвикай се с кауза” научете как с лично предизвикателство или празник може да подкрепите мисията ни подобно на Мариета.

За допълнителни идеи и възможности, пишете ни на development@zaednovchas.bg

сътрудник "Маркетинг и комуникации" в "Заедно в час"

Стани част от вдъхновяващите учители, които променят света на учениците си

дни
часа
минути