Предприемачи с мисия или още 5 звезди на Благотворителния търг на звездите

От директор в глобална технологична корпорация през създателите на стартъп с насекоми, ментор по креативно писане и създател на платформа за управление на организационни цели до рисков инвеститор в технологични компании с интерес в роботиката и изкуствения интелект

Благотворителният търг на звездите на “Заедно в час” винаги е събирал вдъхновяващи и успешни личности от различни професионални сфери. През последните години сред звездите на търга все по-често каним лица от бизнеса и иновативни предприемачи, които имат богат опит, вълнуваща история или изключителна експертиза, с които да са полезни и интригуващи за гостите, които наддават в събитието. 

Тази година за десетото издание на Благотворителния търг на звездите на 21 септември 2021 г. имаме изключително силна селекция от предприемачи и успешни професионалисти от бизнеса. Те не само вярват и подкрепят работата на “Заедно в час” доброволно, но и самите те застават зад различни мисии през своите бизнеси и начинания. 

РЕГИСТРАЦИЯТА ЗА СЪБИТИЕТО Е ОТВОРЕНА ТУК

Местата са ограничени с цел осигуряване безопасността на събитието, затова препоръчваме да се регистрирате възможно най-рано.

Ето и повече конкретика за всяка от нашите предприемчиви бизнес звезди:

Диана Стефанова от VMWare за лидерството и жените в света на технологиите

Диана Стефанова

Диана Стефанова е вицепрезидент „Глобална стратегия за развитие“ и управляващ директор на развойния център на VMware Bulgaria. Тя е вдъхновяваща бизнес дама с повече от 20 години разнообразен професионален опит – мениджмънт, корпоративно и бизнес развитие, развойна дейност и финанси. Тя е още майка и съпруга, която и през личния и професионалния си път оценява важността на инвестицията в образованието. 

Подкрепям каузата на “Заедно в час” за равен достъп до качествено образование в Бъгария, защото всички деца заслужават еднакво добър старт. За успеха на младите хора в бъдеще е важно държавата, образованието, бизнеса и неправителствения сектор да продължат с общи усилия да инвестират в тяхното развитие.”, споделя Диана и приема предизвикателството да бъде за първи път звезда в Благотворителния търг на звездите.

Гостът, който спечели нейното наддаване ще има възможност да научи повече за нейния опит и да вдъхнови своите служители с лекция на тема Лидерството и жените в света на технологиите.

Ксавие и Олга Марсенак от “Насекомо” за успешния бизнес с кауза и поглед напред

Ксавие и Олга Марсенак

Насекомо” е една от най-впечатляващите бизнес идеи, които през последните години се реализират в България, а Ксавие и Олга Марсенак са неговите създатели, които тази година са и звезди в Благотворителния ни търг. 

С визионерската идея да разграждат органични отпадъци чрез ларвите на черната муха, за да бъдат използвани за високопротеинова храна в животновъдството “Насекомо” стават българския финалист на глобалния конкурс за предприемачи Chivas Venture 2018, но също така отварят и дискусията за интригуващи и важни теми като храните на бъдещето, устойчивото животновъдство и кръговата икономика. 

Ако сте любопитни по тези теми и искате да научите повече, регистрирайте се като гост на Благотворителния търг на звездите още сега. Регистрацията е отворена.

Иван Осмак от Gtmhub за поставянето и постигането на целите

Иван Осмак

Знаете ли какво е системата за целеполагане OKR (Objectives and Key Results)? Историята й започва в Intel през 80-те години, придобива популярност сред големите световни технологични гиганти, а сега Иван Осмак и неговите сътрудници я превръщат в основа за създаването на стартъпа Gtmhub. Или удобна, полезна и успешна софтуер система, която помага на организациите лесно да следят и управляват целите си – от ниво организация до отделните индивидуални цели на всеки екип и служител.

През последните години Gtmhub набра впечатляващо финансиране и големи клиенти като Societe Generale и Atlassian, както и НПО фенове като “Заедно в час” (Да, от две години и ние сме в hub-a на Gtmhub), затова и участието на Иван Осмак в Благотворителния търг на звездите ни радва искрено и обещава много полезни съвети за поставяне и постигане на целите за онзи, който спечели неговото наддаване.

Лидия Дервишева за рисковото инвестиране в технологиите на бъдещето

Лидия Дервишева

След като ви представихме няколко стартъп предприемачи сред лицата на тазгодишния Благотворителен търг на звездите, време е да включим и представител на рисковия капитал. Лидия Дервишева е партньор в Next47, компания за рисков капитал, подкрепена от Siemens с фонд от 1,2 млрд. долара., която работи с фокус в сферата на роботиката, изкуствения интелект и машинното зрение. Тя се интересува от стартъп компании, които съчетават софтуер и хардуерни решения, за да разрешават предизвикателни проблеми по иновативни начини.

Лидия има впечатляващ опит като инвеститор, инженерно образование от Йейл и MBA от Харвард. В търга е звезда за първи път, а човекът или компанията, които спечелят нейното наддаване ще може да черпи от опита й и да зададе всичките си въпроси, свързани с рисковите инвестиции и технологиите на бъдещето.

Калина Панайотова и как се разказват истории наистина добре

Калина Панайотова

Колкото и добра идея да има един предприемач, ако не може да я разкаже добре, няма как да впечатли нито инвеститорите, нито потенциалните си клиенти. Калина Панайотова знае това много добре, затова и избира за своя мисия да подкрепя хора и компании да разказват своите истории истински успешно и да овладяват изкуството на комуникацията. Тя е автор, ментор по креативно писане и комуникации и създател на wordborn.org. В Благотворителния търг на звездите тя ще предложи именно това – умението да изкажеш гениалната, бляскава идея от главата си и да я споделиш по начин, който ще улови и заинтригува отсрещната страна. А мотивацията да се включи в събитието е искрена и ясна

“Образованието на децата ни е и нашето образование. Градим бъдеще за тях, градим бъдеще и за света, който те ще построят около себе си и който ще се слее с нашия. Няма по-истинска, по-необходима и градивна инвестиция от образованието.

Организатори на Благотворителния търг на звездите са фондация “Заедно в час” и Българския форум на бизнес лидерите, а спонсори на събитието са хотел Хилтън, SEG, винарска изба Вила Мелник и Кока-Кола Хеленик.

Прочетете още:

Кои са първите 5 звезди на десетия Благотворителен търг на звездите

Мария Силвестър и Митко Павлов са водещите на десетия Благотворителен търг на звездите

сътрудник "Маркетинг и комуникации" в "Заедно в час"

Стани част от вдъхновяващите учители, които променят света на учениците си

дни
часа
минути