Кои са звездите на Благотворителния търг в подкрепа на Заедно в час тази година?

Следващата седмица на 23 ноември предстои вечер, в която популярните лица на България ще блестят малко по-силно, защото са главни герои в единствения Благотворителен търг на звездите. За шеста поредна година мисията за успеха на всяко дете ще обедини популярни лица, хора с вдъхновяващи лични истории и бизнес лидери, за да докаже, че образованието е кауза, важна за всички.

Нестандартното събитие, което се организира от фондация Заедно в час и Българския форум на бизнес лидерите, предоставя възможност на гостите на търга да наддават за два часа, прекарани с известни и успешна личности от различни сфери. През 2017 силно представяне на Търга имат екстремните спортисти и запалените приключенци, както и някои от най-вдъхновяващите български предприемачи. Към тях се присъединяват още актьори, музиканти, майстори на вкусната храна, един писател и популярни личности от телезивионния екран. С каква дейност ще се включат в търга ще включи всеки един от тях, ще разберете само, ако станете част от вдъхновяващото събитие на 23 ноември.

Може да се регистрирате за търга ТУК и да бъдете един от гостите, които ще подкрепят учителите по програма Заедно в час и тяхното развитие през следващата година.

Ето и повече подробности за част от тазгодишните звезди:

Боян Петров

алпинист и еколог

Сигурни сме, че Боян Петров няма нужда от допълнително представяне, но всеки път се впечатляваме от постиженията му, от заразителния му ентусиазъм и сме много благодарни, че за поредна година прие да подкрепи каузата на Заедно в час. Боян Петров тази година изкачи десетия си осемхилядник – Даулагири, а през 2018 се готви и за най-високия – Еверест.

Веселин Овчаров

парапланерист

Весо Овчаров е от онези щастливци, на които летенето не им е чуждо нито в преносен, нито в буквалния смисъл. Той е единственият професионален акропилот в България и световен рекордьор по инфинити тъмблинг (салта с парапланер) заедно със сръбския си колега Петар Лонкар. Овчаров е прелитал е над целия свят, а през 2010 лети над Хималаите на 5000 м надморска височина. За това невероятно преживяване може да научите повече в документалния филм Infinity Himalaya.

Краси Георгиев

ултрамаратонец

Краси е един от верните съмишленици на Заедно в час, който през последните месеци няколко пъти се включи в събития на организацията. А тази седмица влезе и в класната стая на ученици в Горна Малина, за да разкаже как от човек с наднормено тегло и много вредни навици се превръща в ултрамаратонец, за който тичането на стотици километри по цял свят е начин на живот.

Михаела Филева

певица

Голямата усмивка на българската съвременна музика Михаела Филева също е една от звездите, които застават зад каузата за равен достъп до качествено образование за всяко дете. Двата часа, прекарани в нейната компания, сме сигурни, че ще бъдат истинско удоволствие, а какво точно е подготвила за тях, ще разберете на място.

Захари Карабашлиев

писател и гл. редактор на изд. Сиела

Един от най-добрите съвременни български писатели Захари Карабашлиев се включва в търга само месеци, след излизането на новият му роман “Хавра”. Захари има какво да разкаже за света на книгите не само от гледната точка на писател, но и на издател и главен редактор в едно от най-големите български издателства “Сиела”.

Петър Митев

предприемач, „Хаос груп“

Петър Митев съосновател и изпълнителен директор на Chaos Group – компанията, създала един от най-успешните глобални продукти за 3D визуализация – V-Ray. Миналата година компанията дори получи “Оскар” за технологични постижения в киното.

Александър Алексиев

актьор

Актьорът, който напоследък разпознаваме като бай Гичо от екранизацията на “Възвишение” или д-р Василев от “Откраднат живот” силно вярва в силата на образованието и нуждата от мотивирани учители. Именно затова се включва и в Благотворителния търг на звездите.

Кои са останалите популярни личности, които се включват в търга, може да научите ТУК.

Не пропускайте да поканите за търга свои приятели и познати, които смятате, че може да имат интерес да подкрепят новите мотивирани учители по програмата. Не забравяйте да се заредите и с дневна доза вдъхновение от истории от класните стаи ТУК.

"Заедно в час" подготвя способни хора да бъдат мотивиращи учители, за да може всяко дете в България да има достъп до качествено образование.
Абонирай се за бюлетин

Най-важното от нас директно в твоята поща

Можеш да се отпишеш по всяко време.