Стани студентски посланик на „Заедно в час“ във Великобритания, Германия и Холандия

  • Вярваш ли, че всеки има право да получи добро образование?

  • Имал/а ли си учители, които са разкрили пред теб разнообразни възможности за качествено учене и изява?

  • Искаш ли да допринесеш за това повече деца в България да имат отдадени учители и достъп до качествено образование, независимо дали са от малко или голямо населено място, от нисък или висок социално-икономически статус?

Тогава “Заедно в час” е точното място за теб.

“Заедно в час” търси студентски посланици на организацията в университети във Великобритания, Германия или Холандия, които да ни помогнат да намерим мотивирани участници за нашата програма за професионално и лидерско развитие. През последната година успяхме чрез събития да достигнем до студенти в Лондон, Лийдс, Абърдийн, Бат, Дънди, Единбург, Берлин, Манхайм, Тюбинген, Щутгарт, Мюнхен, Кьолн, Карлсруе, Амстердам и др. През настоящата 2019-2020 г. година искаме да надградим тези усилия и ще имаме нужда от твоята помощ.

Кои сме ние?

Образованието на децата в България до голяма степен зависи от фактори, които те не могат да контролират. Според PISA (2018) 47% от българските ученици  са функционално неграмотни и не могат да приложат прочетеното в реална ситуация. Учениците от малки населени места и финансово затруднени семейства изостават значително в знанията и уменията си от връстниците си от големите градове и тези, чиито родители са в по-добро финансово състояние. Тези деца и младежи са в голям риск да прекъснат преждевременно образованието си и да останат в цикъла на бедността, предопределен им по рождение. В „Заедно в час“ вече 10 години работим за това всяко дете в страната да има достъп до качествено образование и възможност да реализира пълния си потенциал. Мисията ни е да откриваме, обучаваме и развиваме способни и мотивирани завършили студенти и професионалисти, които да работят дългосрочно за положителна промяна на образованието в България – започвайки от класната стая.

Какво представлява програмата?

Всяка година търсим участници за нашата двугодишна програма за професионално и лидерско развитие, в която мотивирани и амбициозни хора от всички сфери имат възможност с подкрепата на „Заедно в час“ да преминат през множество надграждащи обучения от организацията и мрежата на Teach for All, както и да придобият педагогическа квалификация в български университет партньор на „Заедно в час“. По време на двете години участниците преподават на пълно работно време в училище-партньор в страната. За участие не е необходим предишен учителски опит.

Програмата на „Заедно в час“ е „Най-добра програма за кариерно развитие“ и „Най-добра обучителна програма“ в конкурса „Работодател на годината“ 2018. Повече за подхода на “Заедно в час” можеш да прочетеш ТУК.

Какво прави студентският посланик?

Като студентски посланик ще ни помагаш да повишаваме информираността на българите в твоя университет за дейността на „Заедно в час“, за подобряването на образованието в България и кандидатстването за двугодишната ни програма. Виж повече в инфографиката долу.

Как да кандидатстваш?

Ако проявяваш интерес към позицията студентски посланик на „Заедно в час“ в твоя университет, моля изпрати ни имейл на j.le@zaednovchas.bg с кратки отговори на следните въпроси (до 250 думи на въпрос):

  1. От кой университет, специалност и курс си?
  2. Защо искаш да бъдеш студентски посланик на „Заедно в час“ в чужбина?
  3. Допълнителни дейности, с които си се занимавал/а досега в извън учебно време (напр. доброволчество, ученически съвет, стаж, лятна работа, други проекти или инициативи), защо си избрал/а тези дейности и как ти бяха полезни?

 

Ако се интересуваш от позицията, но учиш в България, виж тази обява.

"Заедно в час" подготвя способни хора да бъдат мотивиращи учители, за да може всяко дете в България да има достъп до качествено образование.
Абонирай се за бюлетин

Най-важното от нас директно в твоята поща

Можеш да се отпишеш по всяко време.